Autor: ITuudised.ee • 20. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tarkvarafirma võitis suure OECD hanke

Helmese partner ja tegevjuht Jaan Pillesaar
Foto: Aali Lilleorg
Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes võitis rahvusvahelise Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) infosüsteemide arendamise raamhanke, mille põhjal töötatakse välja ülemaailmsed poliitikaid energeetikast arengukoostööni.

Helmes pani kokku 30 eksperdist koosneva meeskonna, et arendada OECDle suuri infosüsteeme, mis võimaldavad koguda ja vahendada organisatsiooni liikmesriikide mikro- ja makromajanduslikku statistikat. Lisaks vastutab Helmes OECD tuhandete töötajate dokumendi- ja ressursihalduse- ning planeerimistarkvara arendamise eest.

Helmese partneri Laur Mägi sõnul on raamhanke maht nelja aasta jooksul kuus miljonit eurot. “OECD-le pakuvad IT-teenust mitmed välispartnerid, kellest seni oli suurim India Tata konglomeraat. Praeguseks on Helmes kasvatanud oma konsultantide arvu ligikaudu 30-ni, mis moodustab juba poole OECD sisseostetud IT-teenuste mahust,” ütles Mägi.

“Teiste arenduspartnerite, kaasaarvatud Tata teenused on tegelikult meist märksa soodsamad, aga Eesti arendajad pakuvad suurema lisaväärtusega ja läbimõeldumat teenust. Maakeeli tegime lihtsalt valmis tööd, millega OECD oli juba mitu aastat viljatult pusinud,” lisas Mägi.

Laur Mägi sõnul kasvab Helmese poolt OECD-le tehtavate tööde maht pidevalt. “OECD on nõudlik, aga ka väga suure potentsiaaliga klient ning komplekteerisime terve meeskonna, kes Eestis, OECD Pariisi peakontoris ja Helmese Valgevene tütarettevõttes ainult nendega tegeleb. Eelmise aasta käive OECD-lt oli Helmese jaoks 1,5 miljonit eurot,” lisas Mägi.

1991. aastal asutatud Helmes on Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid, kus töötab 250 inimest Eestis ja Valgevenes. Helmes on väljatöötanud riiklikult olulised e-Eesti lahendused digiretseptist riigitöötajate portaalini ning pakub teiste seas teenuseid rahvusvahelistele suurorganisatsioonidele Telia, Kühne+Nagel, DNB, Energiaagentuur, OECD jpt. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 22 miljonit eurot.

Foto: Kuvatõmmis (helmes.ee)
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755