28. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson näeb pilvel hõbekanti

Ericssoni uus juht Börje Ekholm
Foto: Ericsson
Selle järel kui Rootsi telekommunikatsiooniseadmete hiiu Ericssoni uus juht Börje Ekholm poolteist kuud tagasi ametlikult ohjad võttis, on Ericssoni aktsia kerkinud 11%.

Pilvekonverents 2017"Olla pilves või mitte - selles on äririsk"

toimub 8. märtsil

Loe lähemalt ja registreeru SIIN

Selle taga on analüütikute positiivse tooniga kommentaarid, edukas võlakirjamüük ning spekulatsioonid võimalikust ülevõtutehingust, vahendab Bloomberg. Barcelonas toimuval maailma suurimal mobiilimessil MWC rääkis Ekholm, et järgmise põlvkonna mobiilsidetehnoloogia 5G, millega Ericssonil on seotud suured ootused, hakkab ilmet võtma.

„5G hakkab tõesti reaalsuseks saama,“ rääkis Ekholm intervjuus agentuurile Bloomberg.

Arenduslepingud on Ercsson sõlminud enam kui 30 operaatorfirmaga ning mõned nagu Verizon Communications Inc ja AT&T teevad ettevalmistusi uue tehnoloogia katsetamiseks. Verizon plaanib kiiremaid teenuseid testida esimesel poolaastal 11 turul. Kommertskasutusse 5G teenused enne 2020. aastat siiski ei jõua.

Ekholmi sõnul kujutab 5G endast tohutut võimalust ning aastaks 2026 võib turu maht olla kokku 1,2 triljonit dollarit.

4G võrgud on operaatoritel suuresti valmis ning sellest vähenenud nõudlus võrguseadmete järele on Ericssonile rasked ajad toonud. Läinud aasta sügisel rabas Ericsson ootamatu kasumihoiatusega, mis aktsia kivina kukkuma pani.

„Meie tööstusharus – tegelikult kõigis tööstusharudes – on käimas radikaalsed muudatused,“ ütles Ekholm esmaspäeval pressikonverentsil. „Meil tuleb muutuda ja nagu me oleme öelnud, töötame me Ericssonis oma strateegia kallal.“ Selle valmimiseks läheb aga veel aega.

Ekholmi sõnul saab ettevõtte tuleviku seisukohalt väga oluliseks pilvetehnoloogia. “Me usume, et tulevikus on ka võrgud pilves," ütles Ekholm, osutades Ericssoni tugevustele selles vallas.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755