Autor: ITuudised.ee • 1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrguühenduse toetus ettevõtjatele

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Foto: Andras Kralla
Valitsus kiitis 28. veebruaril põhimõtteliselt heaks ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo esitatud ettevõtete võrkudega liitumise programmi alused. Programmi eesmärk on leevendada ettevõtjate kitsaskohti taristuühenduste loomisel või nende võimsuse suurendamisel.

„See programm mõjutab ettevõtjaid, kel on vajadus investeerida elektri-, vee- ja kanalisatsiooni- või sidevõrkudega liitumisse või suurendada olemasolevat läbilaskevõimsust,“ segitas minister. Võrguühenduse toetust saanud ettevõtja lisandväärtus töötaja kohta peab kasvama vähemalt 10 protsenti võrrelduna projekti eelse ajaga. „Kui pilootprogrammis kvalifitseerusid toetust taotlema tegutsevad ettevõtjad, siis loodav toetusmeede laieneb ka alustavatele ettevõtjatele. Meie eesmärk on soodustada uusi investeeringuid ja toetada ettevõtlusega alustamist,“ rõhutas Palo.

Toetust saab taotleda üle-eestiliselt, sellest jäävad välja Tallinna linn koos ümbritsevate valdadega ning Tartu linn ja ümbritsevad vallad. Toetuse minimaalne omafinantseering on 40 protsenti ning toetuse summa vahemikus 5000 kuni 100 000 eurot. Lisaks elektrivõrkudele saab toetust taotleda ka liitumiseks vee- ja kanalisatsiooni ning sidevõrguga. Toetust saab taotleda nii uue võrguühenduse rajamiseks kui olemasoleva läbilaskevõime suurendamiseks. Üks ettevõtja saab toetust taotleda ka kombineerituna erinevate võrkudega liitumiseks, tingimusel, et toetuse kogusumma ei ületa 100 000 eurot ega 40 protsenti projektide kogumaksumusest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755