3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eakas ekspankur leiutas mobiilimängu

Foto: Pixabay
81aastane jaapanlanna, endine pankur Masako Wakamiya lõi vanemale generatsioonile suunatud mobiilimängu.

Wakamiya selgitas CNNile, et kuigi ta on usin nutitelefoni kasutaja ning talle pakuvad huvi erinevad mobiilimängud, ei suuda ta oma vanuse tõttu nobedate näppudega noortega konkureerida. Seega tuligi naisele idee, et võiks arendada mängu, mis on eeskätt suunatud just vanemale generatsioonile.

“Ma tahtsin luua ühe toreda äppi neile vanematele inimestele, kellele pakuvad nutitelefonid huvi,” ütles Wakamiya.

Wakamiya selgitas, et kui ta tegi tehnoloogiafirmadele ettepaneku luua vanematele inimestele mobiiliäpp, polnud ettevõtted sellest eriti huvitatud. Nõnda võttiski naine asjad enda kätte ning lasi oma äranägemist järgi arendada mobiilimängu Hinadan. Mängu põhiteemaks on Jaapani traditsiooniline festival Hinamatsuri.

Wakamiya on oma vanuse kohta aktiivne tehnoloogiakasutaja. Enda sõnul puutus ta esimest korda arvutiga kokku 60aastasena ning toona läks tal kolm kuud, et arvuti käima saada, seaded õigeks sättida ning internetiavarustes tuulama hakata. Nüüd on tema IT-kirjaoskus aga sedavõrd paranenud, et ta annab arvutitunde ning on kindel, et Hindan ei jää tema äppiks.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755