5. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiportaalis saab vaadata enda kohta tehtud päringuid

Foto: Pixabay
Sellest nädalast saab portaalis eesti.ee vaadata, kes on X-tee vahendusel sinu kohta päringuid teinud.

Näha saab retseptide vaatamise ajalugu, isikuandmete kasutamist rahvastikuregistris ning kodakondsus- ja migratsioonivaldkonna andmekogudes.

Nende päringute ajaloo nägemiseks tuleb minna portaali eesti.ee ja sisse logida kas ID-kaardi, digi-ID või mobiil-ID abil.

Et saada teada, miks andmeid on päritud, tuleb pöörduda päringu teinud asutuse poole.

Nende kolme teenuse maht moodustab X-tee koguliiklusest 17,6 protsenti.

Praeguse kava kohaselt lisandub eesti.ee teenustena tänavu võimalus vaadata sotsiaalteenuste ja toetuste ning töötuskindlustuse päringute ajalugu.

X-tee vahendusel kolmandate osapoolte poolt kodaniku kohta tehtud päringute ajaloo vaatamiseks loodud tehniline lahendus „andmejälgija tüüplahendus“ on valminud Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755