Autor: ITuudised.ee • 5. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smart-IDl on Baltikumis üle 20 000 kasutaja

Foto: Pixabay
SK ID Solutionsi uue elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID on kasutusele võtnud juba üle 20 000 inimese.

Alates Smart-ID turuletoomisest on iga päev lisandunud uusi kasutajaid ning tänaseks on Baltikumis juba kokku üle 20 000 Smart-ID aktiivse kasutaja.

SK ID Solutionsi lisateenuste ärijuhi Liisa Lukini sõnul on kõige rohkem Smart-ID kasutajaid Lätis: „Veebruari keskel alustas Swedbank Lätis Smart-ID pakkumist oma e-kanalite klientidele, mis kiirendas uute kasutajate lisandumist hüppeliselt. Ka teised e-teenused Baltikumis, mis pakuvad oma klientidele turvalist autentimist Smart-IDga, on stabiilselt suurendanud kasutajate hulka.“

Lätis on juba 15 000 unikaalset Smart-ID kasutajat, Eestis 4000 ja Leedus pea 1500.

Eestis olid esimesed e-teenused, mis Smart-ID autentimist võimaldasid, Starman, Tallinna Kaubamaja Grupp ning eKool.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta. 

SK ID Solutions on spetsialiseerunud rahvusvaheliste e-identiteedi lahendustele. Ettevõte on Eesti riigi partner sertifikaatide väljastamisel isikut tõendavatele dokumentidele ning võimaldab erinevate riikide kodanikel e-teenustesse sisse logida ning digitaalallkirju anda. SK ID Solutions teenindab enam kui 600 organisatsiooni, mille hulgas on nii finants-, tervishoiu- kui ka muud era- ja riigisektori e-teenused. Eestis on teenusel üle 600 000 lõppkasutaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755