Siseminister arutab USA tehnoloogiafirmadega koostööd äärmusluse tõkestamisel

Siseminister Andres Anvelt
Siseminister Andres Anvelt

Siseminister Andres Anvelt sõidab 8. märtsil visiidile Ameerika Ühendriikidesse, et kohtuda Google, Facebooki ja Twitteri esindajatega. Kohtumise eesmärgiks on parandada koostööd interneti ja sotsiaalvõrgustike ettevõtetega äärmusluse vastases võitluses.

Ehkki Eestis on terrorismioht madal, puudutab Anvelti sõnul terrorism siiski kõiki meie inimesi. „Terrorismi alged, inimeste radikaliseerumine ja värbamine saab tihti alguse just küberruumis. Siin on koostöö nii era- kui ka kolmanda sektoriga möödapääsmatu ja ülioluline, sest just nende käes on võti terrorismi õhutamise takistamiseks,“ ütles Anvelt.

Visiit valmistab ette 2017. aasta detsembris toimuvat järjekorras kolmandat Euroopa Liidu internetifoorumit. Visiiti ja ettevalmistusi juhib Euroopa Komisjoni rände, siseküsimuste ja kodakondsuse volinik Dmitris Avramopoulos.

Foorumi eesmärgiks on vähendada terrorismiga seonduva sisu levikut ja kättesaadavust veebis ning toetada kodanikuühiskonda terrorismivastaste sõnumite edastamisel. Selleks kuulutas Euroopa Komisjon välja 10 miljoni euro suuruse kodanikuühiskonna toetusprogrammi.

Ühtlasi teatasid neli suuremat tehnoloogiafirmat eelmise aasta foorumil, et arendavad üheskoos räside andmebaasi (database of hashes), mille abil on võimalik ebasobivat sisu veebis tuvastada ja eemaldada. Toimuval visiidil vaadataksegi üle juba saavutatud tulemused ja arutatakse järgmiseid samme koostöö laiendamiseks.

Lisaks volinik Avramopoulosele ja minister Anveltile osalevad visiidil ka praeguse EL nõukogu eesistujariigi Malta siseminister Carmelo Abela ning EL terrorismivastase võitluse koordinaator Gilles de Kerchove.

Euroopa Liidu internetifoorum toimub kord aastas ja selle raames saavad ühe laua taga kokku suuremad (sh Facebook, Google, Twitter ja Microsoft) ja väiksemad teenusepakkujad, EL siseministrid, EL terrorismi vastase võitluse koordinaator, EL strateegilise kommunikatsiooni võrgustik (ESCN) ja radikaliseerumise vastase võitluse oivakeskus (RAN).

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara