Autor: ITuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Andmevara asus välja töötama delegaatide infosüsteemi

Foto: Pixabay
AS Andmevara asus Eesti eesistumise ajaks välja töötama delegaatide infosüsteemi (Presidency Gateway). Tegemist on Eesti Euroopa Liidu eesistumise põhilise ingliskeelse veebisüsteemiga, mille eesmärgiks on vähendada e-kirjade ning paberväljatrükkide ringlust ja suurendada infovahetuse turvalisust.

Tegu on eesistumise keskse infosüsteemiga, mida hakkavad kasutama nii üritusi korraldavad ministeeriumid kui ka siia saabuvad delegaadid.

Delegaatide inforuum on osa digitaalse eesistumise initsiatiivist, mille käigus vaadatakse koos teiste eesistujatega üle Euroopa Liidu Nõukogu eesistumist puudutavad protsessid ning luuakse eeldused nende digitaliseerimiseks. Initsiatiivi eesmärk on muuta tööprotsessid turvalisemaks, kiiremaks ja kuluefektiivsemaks ning edendada digitaalse allkirja kasutuselevõttu. Eesti eesmärk initsiatiivi vedamisel on jätta positiivne pärand tulevastele eesistujatele ja luua võimalused ning eeldused digitaalsete lahenduste kasutamiseks järgmiste eesistujate poolt. Samuti näidata, et Euroopa Liidu institutsioonid saavad oma tegevuses kasutada erinevaid e-lahendusi ja e-valitsemise põhimõtteid sama edukalt nagu liikmesriigid.

Delegaatide inforuumi arendustööde peatellijaks on Riigikantselei, kes teeb hanke korraldamise osas koostööd Registrite ja Infosüsteemide Keskusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755