Autor: Urmo Andressoo • 12. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 000 eurot äpitagujale

Foto: Andras Kralla
Eduka Eesti arvamuskonkursi auhindade üleandmisel teenis peavõidu ja 10 000 eurot Jaak Laineste enda looga silla loomisest idufirmade ja nii-öelda reaalmajanduse vahel.

Laineste esitas enda loo „Taome äpid e-reaalmajanduseks“ konkursile viimasel päeval, andes viimast lihvi lennukis ja mobiiliekraanilt, kuigi selle kirjutamine algas aga juba sügisel.

Laineste lugu rääkis sellest, kuidas idufirmade jaks kulub ära enda sektori murede lahendamisele ning teistele majandusharudele nende pilk sageli ei küündi ning kui küündibki, siis ei leita sujuvaks koostööks ühist keelt. Laineste tõi välja mitmeid konkreetseid soovitusi ning tegutsemisjuhendeid, kuidas sellele probleemile lahendust leida, alustades reaalmajanduse oskusteabe viimisest idufirma kiirendiprogrammidesse ja lõpetades reaalmajanduse esindajate koolitamisega, et nad näeksid IT-d enamana, kui lihtsalt kinnikiilunud printeri parandamiseks vajalikku oskusteavet.

Laineste sõnul ei peaks idufirmade ja nii-öelda reaalmajanduse vahele silla ehitamiseks tingimata vaatama riigi suunas, sest jämedam ots parema koostöö leidmiseks kahe kujuteldava sfääri vahel on Laineste sõnul hoopis ettevõtjate käes.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755