Autor: ITuudised.ee • 12. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo alustas visiiti Jaapanisse

Foto: Kuvatõmmis (iotlab.jp)
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo alustab Eesti IT-ettevõtjatega visiiti Tokyosse, kus toimub Jaapani-Eesti ettevõtjate koostöö üritus IoT Acceleration Lab.

„Eesti ja Jaapani riikidevaheline koostöö on viimastel aastatel järjest tihedamaks muutunud nii infotehnoloogia- kui küberkaitsevaldkonnas. Kuid erasektori tasemel on see jätkuvalt vähene,“ ütles Palo.

Palo selgitas, et Tokyos toimuva Jaapani-Eesti ettevõtjate koostöö ürituse eesmärk on tuua kokku ettevõtjad, kes juba on huvitatud omavahelisest koostööst.

„Jaapani ettevõtetest on meil vastas näiteks JCB ja Fuji Soft. Info- ja telekommunikatsioon on Jaapani suurim majandussektor, kuhu meie ettevõtjatel on palju pakkuda, kuid ilma riigi toeta on nii suures riigis uksi avada keeruline,“ lausus Palo.

Visiidi käigus kohtub minister ka Jaapani Majandus-, Kaubandus- ja Tööstusministeeriumi IT-strateegia asekantsleri Yoshiaki Takeuchiga ja Mitsubishi Motorsi tegevjuhi Osamu Masukoga.

Ministrit saatvasse äridelegatsiooni kuuluvad majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesindaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi, EASi välissuhete valdkonna koordinaator Krista Mihkelsaar, Eesti suursaatkonna ning ettevõtete Cybernetica AS, Transferwise, RealSystems, Star Cloud, Funderbeam, BHC Laboratories OÜ, Lingvist/Rakuten, Codeborne OÜ, Cybexer Technologies, Smart Load Solutions ja Playground esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755