Autor: ITuudised.ee • 13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini-fond sai tagasilöögi

Foto: Pixabay
Reedel teatas USA väärtpaberi- ja börsikomisjon, et ei luba turule krüptorahal bitocin põhinevat indeksifondi, kirjutas finanznen.net

Seejärel kukkus vahepeal 1300 dollari juurde jõudnud bitcoin napilt 1000 dollarile, kuid praeguseks on taastunud 1200 dollari juurde.

Väärtpaberi- ja börsikomisjon põhjendas indeksifondi turule mittelubamist sellega, et krüptoraha on haavatav manipulatsioonile ja pettustele. 

Vennad Tyler ja Cameron Winkelvoss püüavad juba kolmandat aastat järjest saada börsile Winkelvoss Trust ETFi, mis oleks krüptorahal põhinev fond.

Bitcoin on suure volatiilsuse tõttu spekulantide seas populaarne. Samuti on bitcoin populaarne alternatiivvaluuta. Finanzen.net andmetel kaubeldakse bitcoiniga kõige rohkem Hiinas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755