Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmad kaasasid rekordiliselt raha

Foto: Pixabay
Eesti idufirmad kaasasid mullu investeeringutena rekordilised 102,5 miljonit eurot, vahendas ERR.

Eesti idufirmad on viimase 10 aastaga kaasanud 370 miljonit eurot, 2016. aasta oli investeeringute poolest rekordiline – siis kaasati 102,5 miljonit eurot. Mullu tehtud 40 tehingu puhul oli keskmine tehinguväärtus 2,5 miljonit eurot. TransferWise kaasas aga näiteks 2015. aastal 48 miljonit ja 2016. aastal 23,5 miljonit. Starship Technologies sai mullu 16,5 miljonit, Pipedrive 16 miljonit ja Monese 9,4 miljonit.

„See näitab, et eestlastel on jalad kindlalt maas ja nad teavad, mida teevad, märkis ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad. „Julgustav on näha, et tarkvaraettevõtete kõrval on üha suurem osakaal ka füüsiliste toodete pakkujatel, ennekõike Starshipil ja Skeletonil. Saame põnevusega näha, kas uued tööstusettevõtted kasvavad enne suureks, kui vanad suured jõuavad tööstus 4.0-versiooni omaks võtta.“

Kristjan Oadi arvamuslugu idufirmadele antud soovitustega saad lugeda siit.

Eduka Eesti arvamuskonkursi peavõidu saavutanud Jaak Laineste lugu idufirmade tegevuse paradigmamuutuse vajalikkusest saad lugeda siit.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755