Autor: Indrek Mäe • 20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vodafone'ist saab Indias turuliider

Foto: Pixabay
Vodafone võtab üle oma India konkurendi ning saab seeläbi sealsel telekomiturul suurimaks tegijaks.

Täna avaldatud teate kohaselt omandab Vodafone 45protsendilise osaluse Idea Cellularis. Ühinemise kaudu saab Vodafone’ist India turu suurim telekomifirma kirjutab Wall Street Journal.

Plaanitav suurühinemise tulemusena on Vodafone’il Indias nüüd vähemalt 400 miljonit klienti ning 35protsendiline turuosa. Ühtlasi tugevneb Vodafone’i turupositsioon maailmas.

Lisaks võimaldavad vangerdused selle osapooltel säästa ligi 2 miljardit dollarit aastas.

Nii Vodafone’i kui Idea aktsiad reageerisid uudisele langusega, esimene kaotas oma turuväärtusest 7 protsenti, samas kui viimase hind langes 0,2 protsendi võrra.

Praegu konkureerivad India mobiiliturul ligi 10 operaatorit ning see on teenuse hinna alla toonud, mõjutades seejuures ka telekomiettevõtete kasumlikkust. Hiljuti avas India miljardär Mukesh Ambani oma mobiiliettevõttega Jio Indias suure hinnasõja, see tõi vodafone´ile ca 5 miljardi euro eest mahakirjutusi.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755