Autor: Aali Lilleorg • 23. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL tunnustas kõige mõjukamaid tegijaid IKT valdkonnas

Aasta Tegija tiitlid said Karoli Hindriks ja Kaidi Ruusalepp
Foto: Aali Lilleorg
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) tunnustas tänasel 17. sünnipäevale pühendatud seminaril ITLi Aasta auhinnaga 2016. a. kõige enam IKT valdkonnas silma paistnud isikuid, ettevõtteid ja tegusid. Auhinnad jagati kategooriates Aasta Idee, Aasta Tegija, Aasta Tegu ja Aasta Läbimurdja.

ITLi tegevjuhi Jüri Jõema sõnul tuleb juhtida avalikkuse tähelepanu IKT valdkonna olulisematele protsessidele ja suundumustele. ITL annab auhindu välja alates 1998. aastast. „Eesti IKT valdkonda kõige enam mõjutanud tegijad on kõrge lennuga ka maailma mastaabis. Tahame neid selle eest tunnustada,“ rääkis Jõema.

Aasta Idee 2016

Paberivaba logistika algatuse eest Eesti Ostu- ja Tarneahela Juhtimise Ühingule Prolog, kes koordineerib esindusliku koostöövõrgustiku tööd. Lähiaastatel plaanitakse logistika- ja transpordisektori infovahetus digitaliseerida nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil. Jõema tõdes, et paberivaba logistika võimaldab suurendada andmete kvaliteeti, annab parema ülevaate tarneahelas toimuva kohta, suureneb tarnekindlus ning kaubad liiguvad kiiremini.

Tieto Eesti äriarendusjuht Heiti Mering, Single Window esindaja Ulrika Hurt ja PROLOG juhatuse esimees Tõnis Hintsov
Foto: Joanna Jõhvikas

Aasta Tegijad 2016

Kaidi Ruusalepp ja Karoli Hindriks valiti Euroopa startup- ja riskikapitali maailma 50 mõjukaima naise hulka. Finantsmaailmas innovatsiooni levitav Kaidi Ruusalepp on idufirmade börsi Funderbeam asutaja ja tegevjuht. Karoli Hindriks on asutanud Jobbaticali platvormi, kus pakutakse eneseteostamise võimalust tehnoloogiavaldkonna professionaalidele. „Neid kahte eestlannat, kes riigipiire millekski ei pea, on märgatud mujalgi,“ lausus Jüri Jõema. „Nad oskavad reageerida nõudlusele ning on käivitanud idufirmade turuplatsi ning põnevate töökohtade ja professionaalide kohtumispaiga. Ka ITL tahab neid ära märkida ja suurte mõtete teostamisele hoogu juurde anda," lisas Jõema.

Aasta Tegu 2016

Ka aasta tegu tunnustusi anti välja kaks.

Vali-IT programmi ellukutsumise eest Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile. Programmi „Vali IT!“ käigus pakutakse 500 inimesele järgmise 3,5 aasta jooksul võimalust end täiendada. „Sellele täienduskursusele kandideerijatel on võimalus oma karjäärile uus suund anda ning tulevikus tarkvaraarendajana tööturule suunduda,“ märkis Jõema.  

MKMi Riigi infosüsteemide osakonna projektijuht Merilen Sõrmus ja juhtivspetsialist Ave Lauringson.
Foto: Joanna Jõhvikas

Aasta seadusemuudatuse eest, mis vähendab valguskaablite paigalduskulusid, Riigikogu liikmete algatusgrupile. Seadusemuudatuse algatasid Tanel Talve, Andres Metsoja, Mihhail Stalnuhhin, Andres Ammas, Henn Põlluaas ja Kristjan Kõljalg. Jõema selgitas, et seaduseks saanud eelnõu loob eeldused lairibaühenduste viimiseks kodude, ettevõtete ja asutusteni sel moel, et ühiskasutusse võetakse olemasolevad elektripostid ja muu taristu, et nende külge paigaldada sidevõrgu elemente.  

Riigkogu algatusgrupi liige Andres Metsoja ja juht Tanel Talve.
Foto: Joanna Jõhvikas

Aasta läbimurdja 2016

Skeleton Technologies OÜ-le kiire ja muljetavaldava läbimurde eest nii Euroopas kui ka mujal maailmas. Superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies nimetati teist aastat järjest maailma saja mõjukaima innovaatilisi ja puhtaid energialahendusi väljatöötava ettevõtte hulka, käivet kasvatati kordades, Aasia riskikapitalifondi juhtimisel saadi miljoneid väärt rahasüst, Eestisse ehitati tehas. Jõema sõnul on heast ideest kasvamas võimas äri. 

Skeleton Technologies OÜ tootmise ja arenduse juht Ants Vill
Foto: Joanna Jõhvikas
Foto: Aali Lilleorg
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755