Autor: ITuudised.ee • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-riigi Akadeemia kuulutas välja hanke Ukrainale turvalise andmevahetuslahenduse ostmiseks

Foto: Pixabay
Kuni 28. aprillini 2017 ootab E-riigi Akadeemia pakkumusi hankele Ukrainale valitsusülese turvalise andmevahetuslahenduse ostmiseks.

Hange viiakse läbi Ukraina detsentraliseerimise toetusprogrammi U-LEAD projekti EGOV4UKRAINE raames, mida toetavad Euroopa Liit ning Rootsi ja Eesti arengukoostöö programmid.

Valitsusülene andmevahetuslahendus on aluseks avalike teenuste pakkumisele enam kui 600-s Ukraina omavalitsuse teenuskeskuses. Andmevahetuslahendus annab teenuskeskustele ligipääsu riiklikes registrites olevale informatsioonile ning seeläbi võimaluse osutada kiirelt ja kvaliteetselt avalikke teenuseid. Andmevahetuslahendus on ka aluseks kodanikele suunatud e-teenuste edasisele arengule. Andmevahetuslahendus juurutatakse 2018. aasta lõpuks. 

“E-teenuste arendamisega aitame Ukraina valitsusel vähendada bürokraatiat ja korruptsiooniohtu, kuna andmete töötlemine ning riigi muud tegevused muutuvad läbipaistvamaks,” ütles E-riigi Akadeemia ekspert ja EGOV4UKRAINE meeskonnajuht Mari Pedak.

Hanke täpsem info on leitav Ukraina riigihanke keskkonnas: http://e.gov.ua/content/ogoloshennya-do-uchasti-v-mizhnarodnomu-tenderi ja Eesri riigihangete registristrist hankenumbriga 184454.

E-riigi Akadeemia on Eesti nõustamis- ja mõttekeskus, mis tegeleb e-valitsemise, e-demokraatia, küberturvalisuse ja avatud infoühiskonna alase teadmuse loomise ja parimate praktikate levitamisega. Alates 2002. aastast on E-riigi Akadeemia koolitanud 3000 ametnikku enam kui 60 riigist ning juhtinud või osalenud enam kui 60 rahvusvahelises projektis riigi, omavalitsuse ja organisatsiooni arendamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755