Autor: ITuudised.ee • 28. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti koolid ja lasteaiad saavad kaasava õpikeskkonna arendamiseks Microsofti tarkvara

Foto: Pixabay
Eesti koolid ja lasteaiad ka lähitulevikus omandada soodustingimustel õppetööks vajalikku tarkvara. Selleks uuendasid Microsoft ja Haridus- ja Teadusministeerium sõlmitud raamlepingut, mille eesmärk on arendada õpetajate ja õpilaste digipädevust ning toetada digikultuuri integreerimist õppeprotsessi. Kolmeks aastaks sõlmitav tarkvara raamleping koolide ning Microsofti partnerite vahel sõlmitakse 2017. aasta jooksul. Praegused partnerlepingud Microsofti, Microsofti Eesti partnerite ning koolide vahel lõppevad selle aasta lõpus.

„Microsofti eesmärk on võimaldada igal õpilasel rohkem saavutada,“ sõnas Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane. „Meie missioon on luua haarav ning põnev õpikeskkond, mis aitab kaasa eluliselt vajalike oskuste omandamisele, abistab õpilasi kui ka õpetajaid ning panustab elukestvasse õppesse. Mida atraktiivsem on õpikeskkond, seda rohkem on õpilased motiveeritud õppima.”

Haridus- ja Teadusministeeriumi e-teenuste osakonna juhataja Andres Ääremaa tervitab ettevõtete algatusi osalemaks tugevamalt ühiskonna arendamises.

„On heameel, kui ettevõtted tajuvad ühiskondlikku vastutust ning on valmis pakkuma soodustusi haridusvaldkonnas. Meil on lisaks Microsoftile sarnaseid kokkuleppeid ka teiste ettevõtetega ning iga uus ühineja on alati teretulnud,“ sõnas Ääremaa.

Microsoft toetab hariduse arendamist üle maailma. Konkreetsed haridusasutustele tehtavad pakkumised sõltuvad regioonist ja Microsofti partneritest. Varasemad aastad on näidanud, et haridussektoris on suurim huvi olnud Microsoft Office kontoritarkvara ning Windows operatsioonisüsteemi vastu.

Microsoft on globaalne tarkvara-, teenuste- ja lahenduste pakkuja, mis aitab inimestel ja ettevõtetel saavutada oma täielikku potentsiaali. Microsoft asutati 1975. aastal (Nasdaq ’MSFT’) ning aastast 2003 on Microsoft Eesti pakkunud eraisikutele, ettevõtetele ja riigisektorile kasutada infotehnoloogiat oma elu saavutamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755