Autor: ITuudised.ee • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EV100 äpp ühendab kõik, kes kannavad Eestit oma südames

Eesti juubelisündmuste jaoks loodud EV100 äpp ühendab digitaalselt maailmas kõiki, kes Eestit oma südames kannavad.

Alates tänasest saavad huvilised oma nutiseadmesse laadida äpi, mis koondab endas kõik EV100 uudised ja sündmused ning võimaldab luua oma EV100 ürituste kava. EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on Telia poolt Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva kingitusena loodud äpp hea ja mugav abiline kõigile, kes juubelipidustustel osaleda soovivad.

Vajutades äpis südame nupule, ilmub kaardile inimese asukohta tähistav helendav täpike. Nii saavad kõik Eestis ja ka parasjagu eemal viibivad inimesed märku anda, et hoolivad oma maast. EV100 avasündmusel 16. aprillil saab nii ETV vahendusel kui ka äpis vaadata, kuidas Eesti kaart ja ka maailmakaart täpikestega täituvad.

„Loodetavasti leiab kinnitust vana tõdemus, et igas maailma sadamas on vähemalt üks eestlane,“ ütles Jaanus Rohumaa. „Eesti Vabariigi 100. juubeli eel on meil võimalus luua maailmakaardile unikaalne pilt sellest, millistes maailma punktides eestimaalased täna reaalselt asuvad. Kutsume kõiki Eestimaa sõpru nii siin- kui sealpool piiri endast märku andma ja uut äppi ka oma välismaal asuvate kaasmaalastega jagama, et see pilt võimalikult kirju saaks,“ sõnas Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg.

Kellel nutitelefoni ei ole, saab oma asukohast märku anda, helistades tasutanumbril 800 8100 või vajutades südame nuppu veebilehel http://ev100.telia.ee.

EV100 juubelipidustused algavad juba 16. aprillil suure kubermangupiiri kustutamise matkaga. Nimelt möödub sajand eestlaste asualade ühendamisest ning Eestimaa ja Liivimaa kubermangu vahelise piiri kaotamisest. Telia nutirakenduse abil saavad kõik huvilised 16. aprillil jälgida, kuidas kustub kaardilt Eestimaa ja Liivimaa kubermangu vaheline piir. Samuti saab äpist ülevaate Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise uudistest ning sündmustest ja panna üritustest kokku enda kava. EV100 programm on avatud, seega on info pidevalt uuenev. Programm kestab kuni 2. veebruarini 2020. Rakendus on saadaval eesti, inglise ja vene keeles. Äpi saab tasuta alla laadida siit: Google Play ja iTunes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755