7. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Tulevik = IT“ - inspiratsioonipäev naiste osakaalu suurendamiseks tehnoloogiavaldkonnas

Foto: Pixabay
Reedel, 7. aprillil toimub Tallinnas kinos Kosmos IMAX Skype Eesti ja MTÜ Tech Sistersi algatusel inspiratsioonipäev Tulevik = IT. Inspiratsioonipäeva eesmärgiks on julgustada naisi ja teismelisi tüdrukuid huvituma infotehnoloogia valdkonnast. Üritusele on saabumas noored üle Eesti.

Skype Eesti personalijuhi Merle Liisu Lindma sõnul on teema oluline kuna hästi tasustatud IKT sektoris jääb pidevalt silma naiste väike osakaal, kes moodustavad keskmiselt poole riigi tööturul osalejatest. „Eesti on väike riik ja me peame võimalikult efektiivselt kasutama meie inimeste kogu potentsiaali sh IKT sektoris. Skype ühe hinnatuma Eesti tööandjana soovib tõsta naiste osakaalu nii kiirelt arenevas, põnevas, hästi tasustatud ja paindliku tööstiiliga IKT valdkonnas.“ sõnas Lindma.

Inspiratsioonipäeval esinevad Kutsekoja juht Tiia Randma, Tartu Ülikooli teadlane ja Rakett69 kohtunik Heli Lukner, eneseteadlikkuse koolitaja Peep Vain ja disainer Kaisa Holsting, vaadatakse ühiselt dokumentaalfilmi “Code – Debugging the Gender Gap” ning toimub arutelu teemal, kuidas saada naisi rohkem tehnoloogiamaailma. Paneeldiskussioonil osalevad Skype Eesti juht Andrus Järg, MTÜ Tech Sistersi juhatuse liige Hanna-Mari Kirs, iduettevõtte Testlio asutaja Kristel Kruustük, ümberõppeprogrammi "Vali IT!" eestvedaja Merilen Sõrmus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ja juutuuber Victoria Villig. Diskussiooni modereerib Eesti 2.0 tegevjuht Ede Schank Tamkivi.

Tech Sistersi esindaja Mari-Liis Linnu sõnul on inspiratsioonipäeva eesmärgiks äratada tüdrukute seas huvi tehnoloogia vastu. “Julgustame neid oma mugavustsoonist välja astuma ja uusi asju proovima. Kuna tüdrukuid on Eestis, aga ka mujal maailmas IT-s vähe, siis keskendume just neile.” ütles Lind.

2012. aastal loodud MTÜ Tech Sistersi eesmärgiks on Eesti (info)tehnoloogia maastiku mitmekesistamine. Ühingu tegevus seisneb naiste seas (info)tehnoloogia valdkonna propageerimises läbi erinevate ettevõtmiste sh koolitused, töötoad ja kokkusaamised. Tech Sisters soovib inspireerida ja jagada liikmete kogemusi, et rohkem naisi julgeks ja tahaks IT teemadel diskuteerida ning ka ise selles valdkonnas tööle asuda. Digigirlsi toimumist 2017. aastal toetavad Skype Eesti, Microsoft Eesti, Nortal, Heyday mahlad ja Ameerika Ühendriikide saatkond Eestis.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755