Autor: ITuudised.ee • 10. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasulikud finantslahendused väiksematele ettevõtetetele

Foto: Pocopay
Finantstehnoloogia on maailmas tõusuteel ning vaikselt, aga kindlameelselt võetakse pankadelt kliente üle. Ettevõtetele rahastamisteenust pakkuv finantsasutus Capitalia pani kokku nimekirja 20 parimast finantstehnoloogiaga tegelevast ettevõttest Baltikumis. Need tooted ja lahendused sobivad meie arust väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele kõige paremini, ütles Capitalia juht Juris Grishins.

Viimastel aastatel on trend finantssektoris näidanud, et erinevused pankadest ja mittepankadest teenusepakkujate vahel on kadumas. Kuna pangad toetuvad vanale tehnoloogiale ja iganenud administratiivsetele süsteemidele, tulevad mängu teised turuosalised, et arendada uusi ja uuenduslikke finantslahendusi.Kiiresti muutuv keskkond ja suur hulk uusi ettevõtteid fintech-valdkonnas võivad aga tekitada segadust ja teha keeruliseks valiku uute turul olevate toodete seas. Capitalia vaatas seetõttu üle rohkem kui 50 erinevat fintech-ettevõtet, millest valis välja TOP 20, mis oleksid väikeste ettevõtete juhtidele kõige sobilikumad. 

TOP 20 finantstehnoloogia ettevõtet, millest saaksid kasu väikesed ettevõtted 

Eesti parimad fintech-ettevõtted

Rahvusvahelisteks ülekanneteks

TransferWise pakub ülekande tegemise võimalust erinevates maailma valuutades. Tehing toimub ühe päevaga ja on soodsam kui pankades. Selleks, et olla tasudega läbipaistev, on nende teenustasu fikseeritult 0,5% tehingult.

Hinnang: väga hea lahendus ettevõtetele, kes teevad koostööd välismaiste ettevõtetega

Igapäevaseks äritegevuseks

Scoro on platvorm, mis aitab töötajatel aega kokku hoida. Scoro integreerib mitmed igapäevased tegevused nagu ülesannete haldur, aktiivsed projektid, kliendi detailid, kalender ja palju muud. Väga kasutajasõbralik ja pakub häid analüütilisi raporteid.

Seadistamine maksab 799 eurot ja jooksvad kulud on 19–49 eurot kuus.

Hinnang: kallivõitu. Väärtuslik lahendus ettevõttele, kellel puudub oma sisesüsteem.

Erply pakub integreeritud kaubavarude haldussüsteemi, POS-tarkvara ja ka müügiplatvormi võimalust. Süsteem on kergesti ligipääsetav ning pakub jaemüüjatele võimalust planeerida kaubavarusid, pakkuda veebimüüki ja hoida silm peal POS (makseterminali) klientidel. Ettevõte pakub ka Erply raamatupidamistarkvara, mis on ühilduv Erply süsteemiga. 

Liikmemaks on alates 200 eurost kuus. Erply raamatupidamistarkvaral on piiratud tasuta versioon, kuid üldine liikmelisus on 10–50 eurot kuus.

Hinnang: põhjalik süsteem, mis on eriti asjakohane ettevõtetele, kellel on märkimisväärne POS käive. Oma keerulise ja mahuka paketi tõttu pigem sobilik suurtele ettevõtetele. 

Arvete haldamiseks

Sliptree pakub arvete haldusvahendust, millega saab koostada arveid kümnes erinevas keeles ja lisada mistahes Euroopa riigile vastav käibemaksumäär. Tarkvara võimaldab ka saata ja jälgida aktiivseid arveid.

Teenus maksab 19 eurot kuus, kuid on tasuta, kui väljastatud arvete kogumaht on vähem kui 1000 euro eest kuus. Sliptree pakub 30päevast tasuta katseaega.

Hinnang: tarkvaral on lihtne kasutajaliides kõikide vajaminevate funktsioonidega.

Fitek lahendab probleemi, mis kaasneb arve väljastamisega ettevõtetel, kellel on suhteliselt suur hulk kliente. Fitek digiteerib ja saadab müügiarved kliendile. Koostöös kommertspankadega pakub ettevõte ka automaatset maksevõimalust. 

Hinnang: Aega kokku hoidev lahendus ettevõtetele, kellel on palju kliente.

 

Konverentsil Mobile first! "Kasutajasõbralik IT arendus mobiilsetele seadmetele".

18. aprillil Bliss Konverentsikeskuses 

Tutvu programmiga ja registreeru SIIN

Maksesüsteemid

PayTailor on alternatiiv tavalistele makseterminalidele – mobiilimakse rakendus, mis on ühendatud poe makseterminaliga. Makse tegemine on lihtne: müüja peab sisestama summa terminali ja klient mobiilseadmes makse aktsepteerima.

Tarkvara maksab 10 eurot kuus, millele lisanduvad kulud vastavalt sissetulevatele maksetele.

Hinnang: rakenduse funktsionaalsus on hetkel veel üsna piiratud. Teenus on saadaval ainult Eestis ja ainult alla 50 euro suurustele maksetele.

PocoPay on makseviis Eesti jaemüügikauplustes. Makse tegemiseks on vaja vaid nutitelefoni ja rakendust. Müüja koostab digitaalse arve ning unikaalse QR-koodi, klient skaneerib QR-koodi ja tasub arve.

Ettevõtetele mõeldud tarkvaraversioon on tasuta.

Hinnang: ettevõttel on võimalus saada laiaulatuslikuks tänu üha suurenevale kasutajaskonnale.  

Tutvu uuringuga SIIN.

Allikas: Finantsuudised.ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755