15. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i arvutid pole enam maailma parimad

Foto: Pixabay
Väljaande Laptop Magazine avaldatud paremate ja halvemate sülearvutitootjate edetabelis kukkus võrreldes eelmise aastaga enim Apple.

Väljaanne reastab kvaliteeti, uudsust, kasutajatuge, disaini ning hinda silmas pidades kümme suuremat sülearvutitootjat.

Nimetatud edetabelit on tehtud 2010. aastast ning kõigil kordadel on esikohal trooninud Apple. Uues pingereas on ettevõte kukkunud aga suisa 5. positsioonile. Väljaanne kirjutab, et Apple’i toodangule anti eelmisel aastal pigem tagasihoidlikke hinnanguid, samuti on Apple’i sülearvutid väga kallid ning neil pole piisavalt porte ehk kasutaja on vaat et sunnitud ostma adapteri.

Missuguseks kujunes aga Laptop Magazine’i 10 suure arvutitootja lõplik pingerida?

Lenovo. Esimese koha hõivas Lenovo, kelle eelmisel aastal toodetud arvutitest üle poole said Laptop Magazine’i andmeil viie palli skaalal neli palli või enam. Lenovote puhul tuuakse esile hea kestvusega aku kui ka ilus disain.

Asus. Asuse puhul märgib väljaanne eeskätt head hinna ja kvaliteedi suhet, samuti ilusat ja pilkupüüdvat disaini.

Dell. Kolmandale positsioonile maandus Dell, kelle puhul juhitakse tähelepanu edasiminekule disainis kui ka arvutitele antavale pikaajalisele garantiile.

HP. HP puhul kiidab väljaanne HP Ultrabooke ning samuti pikka garantiiaega.

Apple. Kuigi MacBookid on õhukesed, võimsad ja ilusad, käib arvuti soetamine paljudele inimestele siiski üle jõu. Apple’i kasutajatugi ja garantiiaeg ei kannata väljaande hinnangul teiste arvutitootjatega võrdlemist ning vajavad parendamist.

Acer. Acer sai parimad punktid kasutajatoe valdkonnas, samuti pakub ettevõte soodsaid arvuteid. Küll aga on toodetele antav keskmine hinne üsna keskpärane.

MSI. MSI pakub laia valikuid sülearvuteid mänguritele. Kuigi MSI seadmed on võimsad, on kasutajatugi väga tagasihoidlik, leiab väljaanne.

Razer. See arvutitootja on kaasatud esmakordselt nimistusse ning maandus sedapuhku kaheksandal kohal. Razer toodab sülearvuteid arvutimängude sõpradele, samuti on valikus mõned Ultrabookid. Kuigi kvaliteet on neil pigem hea, on tehniline tugi taas kehv.

Samsung. Eelviimaselt kohalt leiame Samsungi, mis andis välja mõned uued ja uuenduslikud Chromebookid, ent hinnangud neile on pigem keskpärased. Kasutajatugi on samuti kehvapoolne.

Microsoft. Viimasel ehk 10. kohal on Microsoft, kuna ettevõte ei tulnud eriti millegagi Laptop Magazine’i testperioodil välja. Ainus, mis ettevõttelt välja tuli, oli Surface Book with Performance Base, mis polnud võrreldes eelmise mudeliga eriti uuenduslik. Kuigi Laptop Magazine kirjutab, et Microsoftil on mõningaid häid sülearvuteid, on need äärmiselt kallid.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755