Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASi nõukogu uuteks liikmeteks saavad Tiit Paananen, Markus Nisula ja Urmas Laht

Pipedrive’i kvaliteedijuht Tiit Paananen
Foto: Raul Mee
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo nimetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu uuteks liikmeteks IT-ettevõtja Tiit Paananeni, Kone Baltikumi tegevdirektor Markus Nisula ja põllumajandusettevõtja Urmas Lahti.

Palo märkis, et kõigi kolme uue liikme puhul on tegu oma valdkonna tippudega. „Tiit Paananen on vaieldamatult  Eesti tehnoloogiamaastikul üks tunnustatumaid juhte. Markus Nisula lisab nõukogule lisaks pikaaegsele tippjuhi kogemusele ka rahvusvahelisust ning Urmas Laht tugevat regionaalset vaadet.“

Tiit Paananen on Pipedrive’i kvaliteedijuht ja tuntud ka kui Skype’i endine juht. Paananen on tegutsenud IT-sektoris alates 1995. aastast. Varasemalt on ta töötanud Arengufondis, Swedbankis, Helmeses ja DNSis ning aastatel 2013-2015 kuulunud Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatusse.

Markus Nisula on enne Kone Baltikumi direktoriks asumist töötanud BNS Grupi juhatuse esimehe, Elisa Eesti AS-i tehnoloogiaüksuse juhi ja Radiolinja Eesti AS-i finantsjuhina. Nisula on olnud aastatel 2005-2006 Soome-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees ning aastatel 2005-2011 Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige.

Urmas Laht on Eesti põllumajandusettevõtja, alates 2003. aastast on ta OÜ Markilo juhatuse esimees ning 2009. aastast on ta ka OÜ Kureoja Jõusöödatehase juht. Laht on Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja TÜH Kolm Vilja juhatuse liige.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu liikmete kohalt kutsus minister tagasi Reena Säästla ja ametiaja lõppemise tõttu Toomas Taltsi. David O´Brock lahkus EASi nõukogust mullu detsembris. EASi nõukogusse kuuluvad Viljar Lubi, Kaia Sarnet, Anto Liivat, Tiit Paananen, Markus Nisula ja Urmas Laht, nõukogu esimees on Erki Mölder.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755