Autor: ITuudised.ee • 21. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtted kasvatavad jõudsalt masinloetavate e-arvete osakaalu

Foto: Pixabay
Eestis vahendatavate masinloetavate ehk e-arvete hulk kasvas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga kahekordseks.

Omniva infoäri valdkonna juhi Sander Aasna sõnul näitavad kõik trendid, kuidas üha enam nähakse e-arvelduses ja finantsprotsesside automatiseerimises väärtust. “Eelmisel aastal kasvas e-arvete osakaal kõikidest arvetest terve aasta jooksul vaid 1%, kõigest 2017. aasta I kvartali jooksul on kasv juba 10%,” märkis Aasna.

Tänavu on e-arvete osakaal kõigist arvetest märkimisväärselt kasvanud. “2017. aasta esimeses kvartalis töötles Omniva 35% rohkem ettevõtete ja asutuste vahelisi arveid kui eelmisel aastal sama ajaga. Vähem kui nelja kuuga on meiega liitunud rohkem kui 180 uut klienti,” kinnitas Aasna. “Kuna alates detsembrist oleme näinud püsivat kasvutrendi, siis moodustavad tänaseks e-arved B2B ja B2G sektoris juba 26% kõikidest arvetest.”

Aasna sõnul on e-arvete kasvutrend tegelikult täiesti mõistetav. “On tõestatud, et e-arvetele üleminek säästab ettevõtjale keskmiselt 30 minutit ühe arve pealt, seega e-arvetele üleminek on tegelikult ettevõtja ratsionaalne ning läbimõeldud valik,” selgitas Aasna. Tema sõnul on see selge trend sellest, et e-arvete osakaal kasvab ja juurde tuleb nii e-arvete saatjaid kui vastuvõtjaid.

E-arve on erinevalt PDF või paberarvest algusest lõpuni masinloetav xml fail, mis liigub ühest süsteemist teise andmevahetusliidese kaudu, ilma manuaalse sisestustegevuseta. Omniva arvekeskus on Baltikumi üks suurimatest e-arve operaatoritest. 2016. aastal vahendas Omniva 14 millionit arvet ning teenindas sellega 2500 e-arvetega klienti Baltikumis ja Skandinaavias.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755