Autor: ITuudised.ee • 26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-residentsuse programmi nõukogu koosseis uuenes

Taavi Kotka esinemas e-residentsuse teise sünnipäeva tähistamisel
Foto: Aali Lilleorg
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kinnitas e-residentsuse programmi nõukogu liikmete uue koosseisu, kuhu lisandus inimesi erasektorist. Nõukogu juhtimist jätkab programmi käivitanud Taavi Kotka.

„Kui 2014. aastal olime e-residentsuse programmiga maailmas ainulaadsed, on tänaseks tekkimas turule konkurente ja seetõttu peab meie programm kasvama senisest veelgi kiiremini. Tänase ühe miljoni eurose eelarvega enam kaugele ei jõua,“ ütles Palo ja lisas: „Investeerime järgnevate aastate jooksul 8 miljonit eurot programmi kasvatamisesse, kuid sellest üksi ei piisa. Peame jõulisemalt tegelema tõrgetega nagu piiriülene maksude tasumine ja dokumentide väljastamine ka väljaspool meie esindusi.“

Minister märkis, et kuigi programmi juhib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juurde loodud meeskond, on programmi nõukogul nende probleemidega tegelemisel oluline roll, kuna see koondab selleks vajalikke nii avaliku- kui erasektori esindajaid.

Nõukogu juhivad tänaseks erasektorisse suundunud e-residentsuse programmi üks algatajatest Taavi Kotka ning aseesimehena riigi side ja infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut.

E-residentsuse programmi „10 miljonit e-eestlast“ nõukokku kuuluvad nüüd lisaks Kotkale ja Sikkutile Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töögrupi esindaja Ivar Veskioja ja start-up kogukonna esindaja, Fortumo asutaja Rain Rannu. Lisaks on nõukogus esindatud Siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt, Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, Välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eestmaa, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja teabehalduse ja menetluse alal Priit Pärkna, Riigikantselei strateegiadirektori kohusetäitja Henry Kattago, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Alo Ivask.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755