26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi mobiilifirmades toimus läbiotsimine

Foto: Pixabay
Euroopa liidu konkurentsiameti uurijad korraldasid läbiotsimise Rootsi suurimates mobiilifirmades. Kahtlustatakse, et ettevõtted on teinud koostööd teiste teenusepakkujate turult tõrjumiseks, vahendab Bloomberg.

Teisipäeval korraldatud reid on esimene samm uurimises ning see ei tähenda, et ettevõtted on kuidagi konkurentsiseadusi rikkunud, teatas Euroopa Komisjon. Regulaatorid ei täpsustanud, milliseid praktikaid ettevõtted võisid „teiste firmade turule sisenemist takistada“.Telia AB, Tele2AB ja Telenor ASA on kõik kinnitanud, et Euroopa Liit on alustanud nende suhtes uurimist. Ettevõtted teatasid, et teevad ametivõimudega koostööd. Neljas suurfirma – CK Hutchison Holdings – ei ole veel kommentaare jaganud.Neli ettevõtet domineerivad Rootsi mobiilsideturgu – nende turuosa on kokku 97 protsenti, selgub Rootsi Posti ja Telekomi ametkonna andmetest.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755