3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni reitingut langetati

Foto: Pixabay
Reitingufirma Moody’s otsustas langetada Ericssoni pikaajalist reitingut tasemelt Baa3 tasemele Ba1 ehk rämpstasemele, vahendab Bloomberg.

Ühtlasi tähendab see Ericssonile viimase seitsme kuu jooksul juba kolmandat reitingukärbet. Moody’s tõi kärpe põhjuseks peamiselt kehva käibe- ja rahavoo-ootuse. Vilets käekäik peaks Moody’se andmeil Ericssoni iseloomustama nii sel kui ka järgmisel aastal.

Moody’se otsus langetada Ericssoni reitingut tuleb ettevõttele valusal ajal. Ericssoni juht Börje Ekholm ponnistab tõsiselt, et ettevõte august välja tuua. Kommunikatsiooniseadmete tootja käibenumbrid kukuvad kolinal, mida põhjustab osaliselt ka Nokia tagasitulek. Ekholm on lubanud anda endast kõik, et kärpida kulusid ning saada lahti lepingutest, mis suuremat kasu ei too. Samas püüab Ericsson säilitada vajalikul hulgal investeeringuid kõige olulisematesse valdkondadesse.

Moody’s kritiseerib aga Ericssoni kärpeplaani ning leiab, et see pole pikas perspektiivis jätkusuutlik ning sellega võib kaasneda ettevõtte konkurentsivõime langus.

“Peame tegema midagi väga keerulist: andma gaasi ning samal ajal pidurdama,” on Ekholm oma väljakutse kohta öelnud. “Peame investeerima piisavalt, et olla tehnoloogiavaldkonna liidrid.”

Ericssoni aktsia hind on täna langenud 2,72% võrra, 57,25 Rootsi kroonini.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755