Autor: ITuudised.ee • 4. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman nomineeriti globaalsel telekomikonkursil aasta innovaatorina

Jaanus Erlemann
Foto: Starman
Starman Eesti juurutatav uus 10G EPON tehnoloogial baseeruv kliendivõrgu arendus nomineeriti telekommunikatsioonisektori konkursil Leading Lights üheks maailma kõige innovaatilisemaks gigabit- ja ultra-lairiba internetiühenduse arenduseks.

“Leading Lights konkursil kandideerivad tulevikutoodete, -lahenduste ja ?tehnoloogiatega kõik telekommunikatsioonimaailma tuntuimad nimed,” kommenteeris Starmani tehnoloogiadirektor Jaanus Erlemann. “Ka tänavu leiab erinevates kategooriates finalistide hulgast miljardikäivetega ning sadu miljoneid arendustegevuseks investeerivad globaalsed hiiglased nagu Cisco, Intel, Huawei, AT&T ja Qualcomm.”  

Kategoorias “Kõige innovaatilisem gigabit- ja ultra-lairiba internetiühenduse arendus” on üheks neljaks finalistiks Starman, kes koostöös maailma juhtiva võrgulahenduste pakkujaga Nokia Networks arendab Euroopas unikaalset järgmise põlvkonna 10G EPON kliendivõrku.  

“See on tunnustuseks nii Starmanile kui ka Eestile, et meiepoolne uudse tehnoloogia praktiline ellurakendamine konkureerib aasta innovatsiooniauhinnale,” kirjeldas Starmani tehnoloogiadirektor. "Teisteks sama kategooria finalistideks on maailma suurima kaabelvõrguoperaatori Comcast 1G ärikliendilahendus, Lõuna-Korea juhtiva telekomifirma SK Telecom juurutatav teenus kiirusega kuni 10Gbps ning Texase metropoli Fort Worthi uusarendusena rajatavas Walshi linnaosas läbiviidav projekt elanikele kuni 2Gbps internetiühenduse võimaldamiseks.”  

Leading Lights Awards on telekomisektori uudiste ja tehnoloogiatrendide vahendamisele keskendunud väljaande LightReading iga-aastane konkurss, millel tunnustatakse globaalselt kõige innovaatilisemaid lahendusi ja teenuseid. 

Leading Lights Awards 2017 konkursi võitjad kuulutatakse välja Austinis Texases toimuval pidulikul auhinnagalal 15. mail.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755