Autor: ITuudised.ee • 10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank hakkab pakkuma hoiuseid Saksa mobiilipanga N26 klientidele

Inbanki äriarenduse juht Erkki Saarniit
Foto: Erakogu
Saksamaa juhtivad finantstehnoloogia ettevõtted Raisin ning N26 lõid käed, et pakkuda mobiilipanga klientidele häid hoiustamisvõimalusi valitud Euroopa pankades. Üheks N26 klientidele hoiuseid pakkuvaks pangaks saab ka Eesti juurtega Inbank.

Inbanki äriarenduse juhi Erkki Saarniidu sõnul avab koostöö N26-ga tulevikus Inbanki jaoks täiendava võimaluse pakkuda oma hoiuseid veelgi laiemale auditooriumile. “Hetkel hakatakse Inbanki hoiuseid pakkuma vaid N26 Saksamaa klientidele, kuid paindlik platvorm võimaldab tulevikus oma pakkumist ka teistesse riikidesse laiendada,” ütles Saarniit.  

Saarniidu sõnul on hoiuseintressid Euroopa pankades enamasti nullilähedased ning seetõttu on Raisin võtnud nõuks tuua parimad hoiusepakkumised N26 klientideni. “Inbank valiti N26 partneriks oma kõrge tehnoloogilise võimekuse ja atraktiivsete hoiuseintresside tõttu, mida pakume hetkel Eestis, Poolas, Saksamaal ja Austrias,” sõnas Saarniit. “Tegemist on meie järjekordse sammuga API-panganduse suunas, kus erinevate teenusepakkujate tooted on lihtsamini kättesaadavad ja kliendil on vabadus valida endale parim toode,” lisas Saarniit. 

Hoiuse avamine N26 kaudu on lihtne ning saab mobiilis tehtud mõne näpuvajutusega. “Lisaks kiirusele ja mugavusele on N26 klientide jaoks hoiustamine ka turvaline, kuna tagatisfondi süsteemiga on pankade hoiused garanteeritud 100 000 euro ulatuses inimese kohta,” ütles Saarniit. 

Nii Raisin kui ka mobiilipank N26 tegutsevad finantsteenuste turul aastast 2013. N26 pakub oma teenuseid 17 riigis ning Raisinil on 30 partnerpanka üle Euroopa. Kahe peale on ettevõtetel Euroopas ligi 400 000 klienti ning tegu on Saksamaa juhtivate finantstehnoloogia ettevõtetega. N26 on Euroopa esimene täielikult mobiilsele pangandusele keskendunud pank, millel on Euroopa Liidu panganduslitsents. Raisini platvormi kaudu on praeguseks Euroopas vahendatud üle 3 miljardi euro väärtuses hoiuseid.

Aastal 2015 pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja suure partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa ja Austria turult.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755