11. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL kohtu hinnangul on Uber taksoteenus

Foto: Pixabay
Euroopa Liidu kõrgeima kohtuinstantsi kohtujuristi hinnangul ei ole Uber pelgalt äpp ehk vahendaja, vaid taksoteenus, mida tuleb reguleerida kui transpordifirmat.

„Uberi elektrooniline platvorm on küll innovatiivne, kuid liigitub transpordi alla,“ teatas kohtujurist Maciej Szpunar oma hinnangu. „Nii võib Uberilt nõuda vajalike litsentside ja lubade taotlemist vastavalt kohalikele seadustele,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Uber on üritanud väita, et tegemist on infoühiskonna teenusega, mis ELi klassifikatsiooni järgi oleks kergemalt reguleeritud.

Esialgu on tegemist kohtujuristi hinnanguga, mis ei ole siduv. Otsuse teeb Euroopa Kohus selle aasta jooksul. See võib luua pretsedendi ka teiste jagamismajanduse ettevõtete jaoks, nagu on majutuse alal Airbnb.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755