Autor: ITuudised.ee • 11. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek võeti e-arvete assotsiatsiooni EESPA täisliikmeks

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider
Foto: Fitek
Eesti e-arve operaator Fitek võeti ainsa Baltikumi ettevõttena Euroopa e-arve teenuse pakkujate assotsiatsiooni EESPA (European E-invoice Service Providers Association) liikmeks. Koos assotsiatsiooniga valmistutakse masintöödeldavatele e-arvetele üleminekuks 2018. aastal.

"Koos EESPAga võtame osa ühtse üle-Euroopalise e-arve standardi loomisest. Äride vahelise e-arvelduse osakaal on täna Balti riikides jätkuvalt väike, aga ühtse standardi kasutuselevõtt Euroopas  aitab nii siin kui ka kogu Euroopas e-arvelduse osakaalu tõsta. E-arvete vahetamine on mõistlikum ja odavam kui tänased arveldusviisid," lausus Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider.

Fitek arveldab üle Euroopa, saates rahvusvahelisi e-arveid üle PEPPOLi (Pan-European Public Procurement Online) võrgu. Samuti on Fitek ainuke ettevõte, kes võimaldab kogu Baltikumis e-arvete vastuvõttu.

Euroopa Liidu direktiiv 2014/55/EL sätestab, et 2018. aasta novembriks oleksid direktiivi nõuded ettevõtete ja riigiasutuste vahelise e-arveldamise osas liikmesriikides vastu võetud ja kohaldatud.  

EESPA (European E-invoice Service Providers Association)

EESPA ühendab Euroopa e-arve operaatoreid, teenuste sisseostu pakkujaid, finantsalase oskusteabe, finantstehnoloogia ja elektrooniliste andmete vahetusega (EDI) tegelevaid ettevõtteid. EESPA on rahvusvaheline tulu mittetaotlev organisatsioon, mis loodi 2011. aastal. EESPA koondab 70 liiget.

EESPA tegevused on e-arvetele ülemineku laialdane toetamine, selle kasude selgitamine, valdkonna esindamine ja parimaid Euroopa praktikaid soovitades kaasamine poliitikakujundamisse.

Fitek Grupp

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Slovakkias ning annab tööd kokku 130 inimesele. Fitek Grupi auditeerimata käive Balti riikides oli 2016. aastal 11,6  miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755