12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reuters: Vene häkkerid jahivad Balti energiavõrke

Foto: Pixabay
Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et Vene häkkerid jahtivad Balti energiavõrke ning tahavad nende tööd häirida.

Allikate sõnul on Vene häkkerid viimase paari aasta jooksul aktiivselt Balti energiavõrkude nõrku kohti otsinud, samas mingeid suuremaid rünnakuid olnud ei ole. NATO ja küberjulgeoleku eksperdid kommenteerisid Reutersile, et ilmselt on Vene häkkerite pikaajalisem plaan leida Eesti, Läti ja Leedu energiavõrkude nõrgad kohad üles ning seejärel soovi korral nendega manipuleerida ning energiakatkestusi tekitada.

“Igapäevaselt me näeme, et tehakse hajutatud teenusetõkestamise rünnakuid, mis annab alust eeldada, et tulevikus võib midagi tõsist juhtuda,” kommenteeris üks NATO anonüümsust palunud ametnik.Kõik see on toimunud paralleelselt Ukraina energiavõrkude ilmselge häirimisega, mille tulemusena on toimunud elektrikatkestusi, mis on riigi mõnes piirkonnas kestnud isegi mitu tundi.Allikate sõnul pole asjadest avalikult räägitud, kuna uurimised rünnakute ja nende korraldamiste kohta veel käivad.Lisaks olevat Vene häkkerid paar aastat tagasi Balti riikides näpud taha saanud ka kütusejaotussüsteemidele. Selle eesmärk oli häirida Balti riikide varustamist kütusega. See rünnak ebaõnnestus.Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles rünnakute kohta Reutersile, et tegu on valesüüdistustega.

Allikas: Äripäev

 

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755