13. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkerid korraldasid globaalse küberrünnaku

Foto: Pixabay
Reedel vallandus küberrünnakute laine, mis tabas eriti ulatuslikult Suurbritannia riiklikku tervishoiusüsteemi (NHS), kuid samuti hulka teisi organisatsioone ja ettevõtteid üle ilma.

Financial Times kirjutas, et häkkerid kasutasid USA Rahvuslikust Julgeolekuagentuurist (NSA) varastatud küberrelva. Rünnakus kasutatud pahavara krüpteerib failid ja nõuab infole juurdepääsu taastamise eest lunaraha.

Hollandi küberturvalisuse firma Avast Software BV andmeil oli reedel nakatunud 75 000 arvutit 99 riigis, enamus neist Venemaal, Ukrainas ja Taiwanil, vahendas agentuur Bloomberg.  

"Eestit nende riikide hulgas ei ole,“ ütles Riigi Infosüsteemi Ameti juht Taimar Peterkop Lennart Meri konverentsil.

Häkkerid kasutasid ära Microsofti tarkvara turvaauku, mis märtsis ära lapiti. Haavatavad on arvutid, mis pole tarkvara uuendanud.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755