Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise ületab kasumiläve

Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus
Foto: Transferwise
Eestlaste Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmani kuus aastat tagasi loodud idufirma TransferWise pöördub sel aastal kasumlikuks - iga kuu vahendab ettevõte üle miljardi euro, kirjutas BBC.

Rahaülekandeid vahendava TransferWise'i väärtuseks hinnatakse 1,1 miljardit dollarit ja sel on üle miljoni kliendi. Ettevõtte rahvusvaheline töötajaskond on kasvanud 700 inimeseni.

Tänavu märtsis lõppenud majandusaastal oodatakse ettevõttelt 3,4 miljoni dollari suurust puhaskahjumit, ent ettevõtte enda teatel jõuavad nad sel kalendriaastal kasumisse. 

Hinrikuse sõnul on TransferWise üks väheseid uutest ülemaailmsetest finantsteenuse pakkujatest. "Et ületasime kasumiläve vaid pärast kuut tegutsemisaastat, näitab, kui tugev on vundament, millele oleme firma ehitanud. Kuid see on vaid algus," rääkis Hinrikus.

Lisaks teatas ettevõte, et märtsis lõppenud majandusaasta maksude-eelseks kahjumiks oodatakse 2,6 miljonit naela. Kalendriaasta lõikes, s.o 2017. aasta algusest arvestades on TransferWise kasumis ja hetkel jääb igakuine käive 8 miljoni naela juurde, mis tähendab, et oodatav aastakäive (run rate) jääb suurusjärku 100 miljonit naela. Möödunud aastal oli kasv 150% ning ka tänavu oodatakse mahtude kahekordistumist. Hetkel on majandusaasta aruanne veel auditeerimisel.

TransferWise on tuntud kui ükssarvik, mis tähendab iduettevõtet, mille turuhind on start-up'i faasis üle miljardi euro. Eestlaste loodud ettevõttesse on investeerinud teiste seas Richard Branson, Peter Thiel, David Yu, Andreessen Horowitz, loetleb BBC.

Viimases Äriäpäeva rikaste TOPis oli Kristo Käärmann Eesti jõukaimaks hinnatud inimesena esimesel kohal, Taavet Hinrikus kolmas. Hindasime nende vara suuruseks vastavalt 234 miljonit ja 211,7 miljonit eurot.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755