Autor: ITuudised.ee • 20. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkimismaratonil „Baltic Open & Big Data 2017“ on töös 13 ideed

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor
19. mai õhtul startis Baltikumi üks suurimaid ava- ja suurandmete töötlusele ja häkkimisele pühendatud nädalavahetus „Baltic Open & Big Data 2017“, mille korraldasid Garage48 ja Tele2. Nädalavahetusel töötavad meeskonnad 13 idee arendamisega.

Kokku saabus Tallinnasse üle 130 osaleja, kellest moodustati 13 tiimi. Osalejate näol on tegemist värvika läbilõikega kogu start-up’i maailmast, kelle seas on ettevõtjad, investorid, IT-arendajad, disainerid ja visionäärid.

Tiimide tööd toetavad kogenud mentorid erinevatelt aladelt. Intensiivse töö ja ajude ragistamise lõppeesmärk on jõuda 48 tunni jooksul ideest prototüübini.

Pühapäeva, 21. mail  kell 17.30 esitlevad meeskonnad oma prototüüpe publikule ja žüriile. Valitakse parimad ja kuulutatakse välja võitjad. Ideid leidus linna paremaks muutmisest kuni keerukate näotuvastuslahendusteni. 

Ideed, mille kallal meeskonnad nädalavahetusel töötavad:

PassportEye – passide/ID-kaartide ja muude isikut tuvastavate dokumentide automaatne tuvastamine/autentsuse kinnitamine piltide abil.PSII (Personal Sensitive Identifiable Information) – püüab kaardistada kogu tundliku informatsiooni riigiregistrites, et saada aru, millist infot uued andmekaitseregulatsioonid puudutama hakkavad.Rooftop – platvorm, kuhu majaomanikud ja ühistud saavad oma maja andmed salvestada ning neid jagada.Insights – püüab SEB kaarditehingute andmete põhjalt defineerida kliendid, kes kulutavad tavapärasest rohkem.Service Environment Map – aitab visualiseeritult leida õiget asukohta ja valdkonda oma uue äri (nt kohviku) alustamiseks, kasutatakse Tele2 ja SEB andmeid.SmartMobility – püüab kombineerida Tele2 ja SEB asukohapõhist informatsiooni, et liiklust analüüsida ja teeplaneerijaid informeerida.RALPH – klientide/investorite/firmade finantsinfot ja nende kohta käivat meediainfot kombineeriv lahendus. Kasutab Krediidiinfo ja Ekspress Meedia Grupi andmeid, et moodustada kanal, mis võimaldab inimestel teha taustauuringuid oma äripartnerite ja potentsiaalsete investorite kohta. E_? – tekstianalüüs e-prefiksi kasutuse uurimiseks Eesti meedias, kasutavad Textat ja Ekspress Meedia antud artiklibaasi. Uurivad e-kasutust aastast 1995.Teksti usaldusväärsuse analüsaator (bullshit detector) – püüab Ekspress Meedia artiklite põhjal arendada mudeli, mis eraldab väärtusliku informatsiooni libauudistest ja kollasest meediast.  Tuleva Pensionifondi valimise äpp – annab läbipaistvat informatsiooni, et teha parem valik pensionifondi valides.Nirdizati – projektihalduse software, mis hindab äritegevust ja projekte ning proovib ette ennustada ka tulemust. Trump – lahendus, mis analüüsib Donald Trumpi säutse ja nende intelligentsust.Riigijuhtimine kodanikele – riigijuhtimine ja debatid, mis kaasavad ka valijat.

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755