Autor: ITuudised.ee • 22. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste tarkvara kasutatakse 70% maailma liikluskindlusjuhtumite lahendamiseks

Foto: Pixabay
Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes arendab süsteemi, mille andmebaas sisaldab 7,9 miljoni varuosa kokku 140-lt autotootjalt ja mida kasutatakse liikluskindlustusjuhtumite lahendamiseks 75 riigis.

Helmese partneri Artur Zaluzhnõi sõnul oli rakenduse tellija maailma juhtiv kindlustussektori teenusekeskkonna pakkuja Audatex. “Audatexi palgal on ka teisi tarkvarafirmasid, aga uue süsteemi tuum on eestlaste tehtud. Helmese poolt kindlustussektorile arendatud lahendusi kasutatakse praegu Euroopas, Austraalias, Aasias ning Ameerikas,” lisas Zaluzhnõi.

Zaluzhnõi sõnul kasutavad Audatexi ja Helmese arendatud tarkvara üle maailma suuremad kindlustusfirmad Allianz, AXA, PZU, Suncorp, Allstate ja teised. “Praegu käib enamik Euroopa ja USA kahjukäsitlusjuhtumitest meie tarkvara abil ning koos Audatexiga ootab ees laienemine suurtel Aasia turgudel.”

“Kindlustuses on kahjukäsitlus üks keerulisemaid protsesse, ning meie tehtud tarkvara on põhiline vahend, mis säästab menetlejate aega ning raha,” rääkis Zaluzhnõi.

Audatexile arendatud süsteem tunneb VIN-koodi järgi remonti vajava masina ära ning kuvab 3D joonistena kogu auto koos keskmiselt 30 000 detailiga. Kui vigased kohad on digitaalselt süsteemi kantud, siis arvutab programm ise lähtuvalt kohaliku turu põhiselt sisestatud parameetritest remondi maksumuse koos varuosade ja prognoositava tööajaga.

“Kindlustusfirmadele annab see hiiglasliku ajalise ja rahalise võidu. Selles äris üritavad remondifirmad kindlustusi päris palju petta. Kui kahjud on kindlustaja poolt täpselt süsteemi märgitud ja kulud automaatselt kalkuleeritud, siis on see päris keeruline,” märkis Zaluzhnõi.

Helmeses tegeleb Audatexiga iga kuu 60 inimesest koosnev meeskond. Helmese jaoks on Audatexi töömahud kasvanud 30 protsenti aastas ning käive ligi nelja miljoni euroni aastas.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755