Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smart-ID jõudis LHV mobiilipanka ja internetipanka

Foto: Kuvatõmmis (www.smart-id.com)
Nüüd saab LHV mobiili- ja internetipanka sisse logida Smart-ID abil. Uue turvalise ja tasuta isikutuvastuse viisi lisandumine muudab LHV mobiilipanga kasutamise mugavamaks.

LHV jaepanganduse juhi Andres Kitteri sõnul soovitab tema kõigile Smart-ID kasutusele võtmist. „Meie kliendid on mitmel korral uurinud, millal uus alternatiiv Mobiil-ID-le meie pangas rakendust leiab. Nüüd on see olemas. Smart-ID on silmapaistev uuendus ja hea lisa senistele elektrooniliste teeninduskanalite võimalustele. Nüüd saavad meie mobiilipanka mugavalt kasutada ka need kliendid, kellel mingil põhjusel Mobiil-ID-d või PIN-kalkulaatorit ei ole,“ rääkis Kitter.

Maksete tegemiseks või konto seisu vaatamiseks on kõige käepärasem seade mobiiltelefon või tahvelarvuti. Smart-ID abil on mobiilipanga rakendusse väga mugav sisse logida. Smart-ID-d saab siduda erinevate seadmetega ja kasutada täiesti tasuta – uus lahendus ei nõua kasutajalt lepingut ega kuumaksu. Smart-ID suur eelis on sõltumatus telefonioperaatorist ja seega saab seda mugavalt kasutada välismaal viibides, kuna kaob vajadus kaasas kanda teist telefoni vaid Mobiil-ID tarvis.

„Smart-ID abil on LHV interneti- ja mobiilipangas võimalik lisaks sisenemisele kinnitada makseid ja teha muid tehinguid, nagu valuuta konverteerimine, väärtpaberite ostmine või pangakaardi sulgemine. Samas ei saa Smart-IDga esialgu sõlmida uusi lepinguid või muuta seniseid. Loodetavasti lisandub allkirjastamisvõimalus juba sel aastal,“ tutvustas Kitter.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutajal tuleb laadida  App Store’ist või Google Playst oma nutiseadmesse Smart-ID rakendus, järgida juhiseid ning tuvastada oma isik Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja saab registreerimisel ise valida. 

Smart-ID vastab kõige kõrgematele turvastandarditele ja just seetõttu usaldavad seda lahendust nii pangad kui ka teiste e-teenuste pakkujad. Ka nutiseadme kaotamise pärast ei ole vaja muretseda, sest kasutaja andmed ei asu nutiseadmes rakenduses. Andmeid kaitsevad PIN-koodid. Turvalisuse tagamiseks neid ei säilitata.

Eestis on Smart-ID kasutajaid juba üle 45 000 ja kasutajate hulk aina kasvab.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755