Autor: ITuudised.ee • 25. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saxo Bank avas uue arendajaportaali, et edendada avatud pangandust

Foto: Pixabay
Saxo Bank teatas, et avas uue arendajaportaali. Portaalist leiab tehnilist dokumentatsiooni, juhendmaterjale, näidiskoode ja interaktiivseid tööriistu Saxo avatud panganduse tehnoloogiate kohta.

Saxo panustab avatud pangandusse, sest näeb üha laienevas partnerlus- ja koostöösuhete valikus uusi ohuallikaid finantssektorile tulevikus. Avatud panganduse egiidi all on Saxo varasemalt teinud kolmanda osapoole arendajatele, finantstehnoloogidele, müüjatele ning partneritele kättesaadavaks oma erinevate varaklassidega kauplemise infrastruktuuri ning andnud neile võimaluse ühendada oma ärid Saxo kauplemismootoriga.

Avatud API valdkonna juht Benny Boye Johansen tõdes, et avatud pangandus on finantsmaailmas kuum sõna, ning Saxo Banki erinevate varaklassidega kauplemise infrastruktuur pakub unikaalset võimalust läbi API-de ja tehnoloogiate luua sellesse sisenemisi pea kogu väärtusahela ulatuses. Uuest portaalist loodetakse saada ressurss kõigile arendajatele sõltumata nende eesmärgist.

"Mõnikord on arendajate nõudmised lahendatavad ühe API-ga. Näiteks SaxoOpenAPI-ga saab luua tervikliku kauplemisplatvormi või kui tekib vajadus klassi parima likviidsuse tagamise ja realiseerimise teenuse järele, siis selle tarvis on meil pakkuda FIX tehnoloogia. Võimalik on kombineerida ka kahte tehnoloogiat omavahel, näiteks ühendada FIX ühenduvuse likviidsusseadete kasutamine ning OpenAPI-t bilansi ja marginaali andmete ületoomine otse vararakendusse või Microsoft Excelisse," selgitas Johansen. 

Teinekord läheb Saxo Banki kogemuse põhjal tarvis laiemat tehnoloogiavalikut. Näiteks edasimüüjatel on võimalik kasutada Saxo kliendihaldusteenuste API-t oma fondi loomiseks või klientide pilvepõhiseks haldamiseks. Saxo kauplemissündmustest teavitamise süsteemi kasutades on ettevõtetel Johanseni sõnul võimalik luua oma süsteemi kliendi kauplemistegevusega kooskõlas hoidmiseks, samuti arendajatele kättesaadav Saxo päevalõpufailide baas, mis sisaldab ettevõttesisest raamatupidamist ja aruandlust. Lisaks, SaxoOpenAPI-t kasutades on võimalik integreerida kauplemine otse kasutaja veebiportaali või töötada välja kauplemisplatvormi Saxo TraderGO täiendav või selle asemel kasutatav täiesti uus kasutajaliides. 

Uue arendajaplatvormi kasutuselevõtmine parandab Saxo Banki avatud API pakkumise senisega võrreldes. Täiendatud on dokumentatsiooni ja arendajatele suunatud tööriistu ning lisatud on uusi API-sid. 

Tehnoloogiline innovatsioon on jäädavalt muutnud tarbijate ootusi ning pangandussektor ei ole Johanseni sõnul erand. Hiljutine uurimus pangandusliidult EFMA näitas, et üle 72% tarbijatest juba kasutab finantsjuhtimise äppe ning neist 40% eelistaks samu äppe kasutada oma pankade kaudu. "Saxo Bankis usutakse, et lahendusvõti on avatud panganduse platvormis, sarnase mudeli on juba välja arendatud jagamisteenuseid osutavad ettevõtted AirBnB ja Uber – need ärid on üles ehitatud eeldusel, et tulevikus me omame vähem (varasid) ja jagame rohkem. Ka avatud panganduses tegutsetakse eeldusel, et vähem kasulik on väärtust omada ja kasulikum on seda jagada, pakkuda ning võimendada," lausus Johansen.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755