Autor: Liina Laks • 28. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenovo sai kasumilanguse pidama

Foto: Pixabay
Hiina arvutitootja Lenovo esimese kvartali tulemused üllatasid analüütikuid positiivselt – kasumi langus oli oodatust tunduvalt väiksem.

Maailma suuruselt teine arvutitootja teatas Bloombergi andmetel, et nende puhaskasum kukkus 41 protsenti 107 miljonile dollarile. Esimeseks kvartaliks prognoosisid analüütikud aga kasumi langust 97,9 miljonile dollarile.

Kuigi märgid näitavad Bloombergi hinnangul, et arvutiturg on stabiliseerumas, on üldine nõudlus jätkuvalt surve all ja Lenovo vajab uusi häid ideid, et kehvake nutitelefonide äriüksus järele aidata.

„Iga märk mobiiliäri stabiliseerumisest peaks tõstma turu usku Lenovo võimesse 2018. aasta teisel poolel nulli jõuda,“ ütles China Galaxy Internationali analüütik Mark Po.

Hongkongi börsil tõusis Lenovo aktsia ligi neli protsenti 5,06 Hongkongi dollarile. Lenovo aktsia on pigem kiratsenud – viimase aastaga on see liikunud protsendi võrra allapoole. Võrdluseks: üks põhirivaale, Hewlett-Packard, lennutas sama ajaga aktsiat 45 protsenti.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755