Autor: ITuudised.ee • 31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti iduettevõte alustas koostööd Lattelecom´iga IoT lahenduste pakkumiseks tootmisettevõtetele

GlobalReaderi asutaja ja tegevjuht Indek Jaal
Foto: Erakogu
Kiiresti kasvav Eesti Smart Factory valdkonna iduettevõte GlobalReader alustas koostööd Läti juhtiva telekommunikatsiooni ja IT-lahenuste ettevõttega Lattelecom, et pakkuda lihtsat ja soodsat tootmisliinide monitoorimise, andmete kogumise ja andmete analüüsimise teenust Lätis.

“GlobalReader on alustav ettevõte ja me otsime alati võimalusi kasvamiseks. Päris suur hulk Eesti tootmisettevõtteid kasutavad meie teenuseid ja me oleme nüüd valmis koos usaldusväärsete partneritega vallutama ka välismaa turgusid,” ütles GlobalReaderi asutaja ja tegevjuht Indek Jaal. “Me oleme õnnelikud, et saame teatada koostööst suurima Läti telekommunikatsioonifirma Lattelecomiga. Me oleme rahul, et meid on märgatud – ja et GlobalReader saab kaasa aidata tootmisliinide efektiivsemaks muutmisel ka meie naaberriikides. Ma loodan, et see on väga eduka koostöö algus” lisas Jaal.

“IoT lahendused pakuvad uusi võimalusi nii Smart City kui ka teistes tegevusvaldkondades, kaasa arvatud tootmise valdkonnas. IoT lahendused võimaldavad reaalajas planeerida tootmistööd niimoodi, et tehase reaalne töö oleks kooskõlas algselt planeeritud tootmismahtudega, aidates kaasa sellele, et seisakuteta tootmine saaks reaalsuseks.” ütles Lattelecomi äriarenduse juhataja Krists Avots. “Lattelecomi eesmärk on pakkuda oma klientidele täislahendusi IoT valdkonnas, mis võimaldaks neil saavutada uus tase juhtimises ja efektiivsuses. GlobalReaderi lahendus kombineeritud Lattelecomi klienditeeninduse ja integreerimise kompententsiga, on suurepärane lahendus nii suurematele kui ka väiksematele klientidele tootmise valdkonnas."

Lattelecom avalikustas oma plaani luua ja algatada Läti esimene Internet of Things võrk juunis 2017. Esimene IoT võrk võimaldab Lattelecomil pakkuda ettevõtetele suurel hulgal IoT teenuseid.

GlobalReader’i eduloo alguseks peab ettevõte 2014. aastat, mil liituti Tehnopoli Startup Inkubaatoriga, kus asuti koos ekspertidega ideed ellu viima. Lisaks sellele võttis GlobalReader osa erinevatest iduettevõtetele mõeldud üritustest nagu näiteks investoritekonverents Seed Forum ja tehnoloogiakonverents Latitude59, kus esitleti ning lihviti oma ärimudelit. 2015. aastal liitus GlobalReader ka Buildit´i kiirendiga, mis omakorda ettevõttele hoogu juurde andis. Buildit oli ka üks esimesi, kes ettevõttesse investeeris. Lisaks sellele kuulutati GlobalReader prototüüpimist rahastava Prototron fondi 2015. aasta kevadise vooru üheks võitjaks ning ettevõtet premeeriti 5600-eurose rahasüstiga. „See andis meile kinnitust, et tegeleme õige asjaga, sest auhinnalisele kohale tulek enam kui 100 idee seast kannab endas selget sõnumit - meie äriidee on tugeva potentsiaaliga“ sõnas Jaal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755