Autor: Aali Lilleorg • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberolümpia finaalüritusel IT Kolledžis räägitakse küberkuritegevuse vähendamisest

Küberolümpia 2015
15. juulil toimub Küberolümpia finaal koos seminariga, mis tõstab huviliste teadmisi küberkaitse vallast kui ka annab võimaluse arutada IT ja turvalisust puudutavate õppimise ning eneseharimise üle. Seminari korraldab Tallinna Tehnikaülikooli Tarkvarateaduste Instituut.

Küberolümpia on küberkaitse võistlus, mille raames pannakse proovile 14-25 aastaste noorte oskused. Põhivõistluse ajale on planeeritud avatud ja tasuta seminar aga kõikidele huvilistele – firmajuhtidele, IT spetsialistidele, õppejõududele/õpetajatele, üliõpilastele ja õpilastele, kes on vastavast valdkonnast huvitatud. Seminarile registreerumine Küberolümpia veebilehel on avatud 2. juulini või kuni kohti jätkub. 

Seminari esimeses blokis keskendutakse küberkuritegevusele ja selle vähendamisele, ettevõtete väljakutsetele ja võimalustele, kus erinevad ettevõtted, teadlased ja spetsialistid jagavad oma mõtteid, miks küberi valdkond on meile kõikidele saanud ülioluliseks võimaldajaks kui ka takistajaks äri ja tegevuste toimimisele. Seminari teises blokis keskendutakse karjäärile IT ja küberturvalisuse valdkonnas, kus arutatakse üldhariduse õppekavade uuendamisest, õppimisvõimalustest nii ülikoolis kui ka läbi elu kestva õppe ja vabatahtliku tegevuse. Seminaripäeva lõpetab pidulik Küberolümpia Eesti kvalifikatsiooni võitjate autasustamine.

Küberolümpiat ja küberolümpia seminari toetavad: Kaitseministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Interneti SA, Tallinna Tehnikaülikool, RangeForce, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Cyberxer, Eesti Nato Ühing, Kehtna Kutsehariduskeskus, StudyITin.ee, Kaitseliidu Küberkaitse Üksus, Riigi Infosüsteemi Amet, Politsei ja Piirivalveamet, Baltic Computer Systems, Zone, Photopoint, Telia Eesti, Digitark, Eesti Informaatikaõpetajate Selts ja Clarified Security.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755