3. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stubb: tööstusrevolutsiooni 4.0 mõju on kordades suurem varasematest

Alexander Stubb Brüsseli majandusfoorumil
Foto: Sirje Rank
Viieteistkümne aasta vaates võivad pooled tänastest töökohtadest robotiseerimisest ja digitaliseerimisest vallandunud muutuste tõttu kadunud olla ja poliitikutel tuleks selleks aegsasti valmistuma hakata.

Vastasel juhul võib see ühiskonnas kaasa tuua väga suure lõhestumise ja ebavõrdsuse.

„Kui esimene tööstusrevolutsioon sünnitas Marxi, siis tööstusrevolutsiooni 4.0 mõju on kordades suurem,“ utreeris Soome endine peaminister Alexander Stubb 1. juunil Brüsseli majandusfoorumil toimunud ebavõrdsust lahanud debatis.

Stubbi vaade on, et innovatsiooni ei pea kuidagi takistama ja kartma, kuid poliitikutel tuleb juba praegu mõelda, kuidas nende suurte muutuste mõju ühiskonnas pehmendada. 

Stubbi arvates oleks praegu vajalik, et Euroopa Liidu tasemel lepitakse kokku eetikakoodeks, kui kaugele kõigi nende tehnoloogiliste uuendustega minna võib.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755