Autor: ITuudised.ee • 5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Tehnikaülikool käivitab mahuka digireformi

TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo
Foto: Raul Mee
Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) käivitab strateegilise digireformi TalTechDigital, mis on ajendatud digitaalsete tehnoloogiate arengust tingitud globaalsetest muutustest ning mis uuendab lähiaastatel oluliselt ülikooli ja tema toimimist ühiskonnas.

“TalTechDigital on üks ambitsioonikamatest ettevõtmistest ülikooli ajaloos. Tallinna Tehnikaülikoolil on soov ja valmisolek üleilmses digipöördes esmalt muuta iseennast ning seeläbi näidata teed teistele. Tahame muuta TalTechDigitali samasuguseks ekspordiartikliks, nagu seda on täna e-riik ja e-valimised,” selgitas TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo.

TalTechDigitali eesmärgiks on muuta ülikoolis õpetamist, õppimist, teadustöö tegemist ning igapäevaelu. See tugineb ülikooli ambitsioonil ja otsusekindlusel kasutada ning arendada nüüdistehnoloogiaid parimal moel ning olla strateegiliste partnerluste loomise eestvedaja nii kodus kui ka piiri taga.

Digipöördest peab kasu tõusma mitte üksnes ülikooli akadeemilisele kogukonnale, vaid kogu ümbritsevale ühiskonnale.

Algatus viiakse ellu ülikooli värskelt reformitud juhtimis- ja haldussüsteemi kaudu. TalTechDigitali toeks luuakse nii ülikooli kui selle välistest liikmetest diginõukogu, mida juhib väljastpoolt ülikooli pärinev esimees, kes tegutseb samas ülikooli tipptasemel digijuhina (CDO – Chief Digital Officer).

Ülikool ootab IT ja digivaldkonna tunnustatud liidreid digijuhiks kandideerima. Uus digijuht juhib reformi nii ettevalmistavas kui elluviimise faasis ning kaasab sellesse ülikooli tippteadlased, 12 000 tudengit, 700 õppejõudu ja rohkem kui pooltuhat teadustöötajat.

Digireformi esimesteks sammudeks on IT taristu analüüs ja plaanimine ning õppetöö digistamine. Koostöös ülikooli strateegiliste partneritega akadeemiast ning era- ja avalikust sektorist Eestis ja välismaal defineeritakse uurimissuunad ning organisatsioonide vajadused. Loodavast digifoorumist saab koostööplatvorm digiarengute toetamiseks üle-Eesti.

TalTechDigital jõuab oma esimese verstapostini TTÜ 100. sünnipäeval 2018. a septembris ning käivitub täies mahus 2020. aasta alguseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755