6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptorahade turg ületas 100 miljardi piiri

Foto: Pixabay
Krüptovaluutade turuväärtus jõudis uue teetähiseni, mis oleks vaid paar aastat tagasi olnud utoopia – turu koguväärtus ületas 100 miljardi dollari piiri, vahendab MarketWatch.

100 miljardi piir ületasid krüptorahad eelkõige tänu bitcoinile, mis on jätkuvalt maailma suurim digitaalvaluuta. Viimasel ajal on bitcoini hind järsult tõusnud.

Bitcoini hind on 2017. aastal rohkem kui kolmekordistunud, selgub Coindeski andmetest. Täna on bitcoin kallinenud 3,4 protsenti, 2836 dollarini. See tähendab, et bitcoini turuväärtus on tõusnud 46 miljardi dollarini, mis tähendab, et see moodustab krüptorahade turust umbes poole.

Bitcoin ületab turuväärtuselt juba selliseid ettevõtteid nagu Ford Motor Co, Deere & co ja Delta Air Lines. Kui bitcoin oleks ettevõte, kuuluks see USA 200 suurima firma hulka.

Coindeski andmetel on maailmas kokku 800 erinevat krüptovaluutat. Tõsi, osad nendest on küllaltki vähelikviidsed ning turuväärtused on tihtipeale miljonist väiksemad.

Bitcoini kõrval on kõige populaarsem krüptovaluuta ethereum, mille turuväärtus on kerkinud 24 miljardi dollarini. Ethereumil on sellel aastal läinud veel paremini kui bitcoinil – krüptovaluuta kauples aasta alguses 7,98 dollaril, nüüdseks on hind tõusnud juba 261 dollarini (3200protsendiline tõus).

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755