Autor: ITuudised.ee • 7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EBS lõi MBA õppekava juhtimisest ja eestvedamisest digiühiskonnas

Foto: Pixabay
Estonian Business School viis magistritasemel läbi radikaalse reformi, jättes senise viie õppekava asemel alles kaks. Sügisel esmakordselt alustav MBA in Digital Society on üks esimestest digiühiskonna juhte koolitavatest magistriprogrammidest maailmas.

MBA (Master of Business Administration) in Digital Society koolitab homse maailma juhte ja liidreid, kes suudavad digitaliseeruvas maailmas edukalt äri ja organisatsioone juhtida. Õppekava ühendab Eesti ainulaadse digiühiskonna oskusteabe ja õppimiskeskkonna ning EBSi rahvusvaheliselt tunnustatud kogemuse äri ja juhtimishariduse andmisel.

EBSi rahvusvahelise koostöö prorektor ja uue MBA õppekava juht Toomas Danneberg:„Lõime uue õppekava MBA in Digital Society, pannes kokku tugevused, mida Eestil ja EBSil on maailmale pakkuda ja tegime seda ühe olemasoleva õppekava platvormil, võttes sellest just uudse ja kolme aasta jooksul testitud õpikäsitluse. Digitaalses ühiskonnas vajab ärijuhtimine uut ja sobivat lähenemist ning näeme, et harjumuspärased ja nn analoogühiskonnale omased lähenemised ei tööta.”

Danneberg lisas, et MBA õppekavade turg maailmas on suures muutuses ning arvestades regiooni suurust, Eesti atraktiivsust ja EBSi tugevusi, oli näha, et spetsialiseeritud MBA õppekavad ei ole pikas perspektiivis elujõulised. „Eesti kui terviklik digiühiskond on parim koht, kus õppida ja omandada praktilisi kogemusi digireformide juhtimisest,“ ütles Danneberg.

Vajadus õppekava reformimise järele tulenes soovist jõuda lähiaastatel Kesk- ja Ida-Euroopas kolme parima ja maailmas 100 parima MBA programmi hulka. EBSi Business Innovation MBA õppekava tõusis kõigest kolme aastaga 2017. aastal Eduniversali edetabelis 200 Kesk- ja Ida-Euroopa ülikooli seas kõrgele 6. kohale.

Selleks, et jõuda absoluutsesse tippu regioonis ja arvestatavaks tegijaks maailmas, tuli Dannebergi sõnul ellu viia suurem muudatus ning leida võimalus paremini eristuda. Seega võeti olemasolevast programmist parim ning arendati seda edasi –  üle võeti interdistsiplinaarsetes meeskondades toimiv õpikäsitlus ja projektitöö.

MBA in Digital Society on terviklik interdistsiplinaarse olemusega  ärijuhtimise õppekava, millel on selge fookus, kuidas arendada, juhtida ja muuta äritegevust digitaliseeruvas maailmas,” ütles Danneberg. “Uus ingliskeelne õppekava viib EBSi ärihariduse pakkujana uuele tasemele. Me oleme teerajaja ja eeskuju aidates kaasa majanduse arengule ja pakkudes tuleviku tööturule talente, kes on valmis viima läbi muutuseid ja leidma uusi kasvuvõimalusi.”

Uue õppekava õppejõud kaasab EBS nii Eesti kui välisturgudelt ja enam kui 70 partnerülikooliga koostöös. Nendest 70st pooled omavad vähemalt ühte maailma tippakrediteeringut ja paljud ka kõiki kolme (AACSB, EQUIS, AMBA). Teiseks tuuakse õppejõududeks ka praktikuid, kellel on väga tugev kogemus ja rahvusvaheline karjäär ning paljudel omandatud doktorikraad, mis teeb neist eriti tasemel õppejõud oma metoodilise käsitlusoskuse poolest (rakendatakse nn team-teaching meetodit).

Varasematele MBA õppekavadele EBS enam vastuvõttu ei korralda. Magistritasemel õpetab EBS ka õppekaval International Business Administration MA, mida loetakse nii EBSi Tallinna kui Helsingi filiaalis.

MA kui klassikaline akadeemilise suunitluse ja kolme spetsialiseerumist pakkuv magistriõppekava jääb EBSi lipulaevaks, kuid ka selles viiakse läbi muudatused.

Estonian Business School (EBS) on rahvusvaheline äriülikool, mis pakub kvaliteetset äriharidust bakalaureuse-, magistri- ning doktoriõppe tasemel Eestis ja Soomes. EBS on ainus eraülikool Eestis, mis 2011. aastal asutas esimese välisülikoolina filiaali Soomes. Estonian Business School Group AS hariduskontserni kuuluvad lisaks ülikoolile ka 1997. aastal asutatud EBS Gümnaasium ja 1993. aastal asutatud EBS Juhtimiskoolituse Keskus

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755