Autor: ITuudised.ee • 9. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab maailmamuutjate häkaton

Foto: Garage48
9.-11. juunil toimub Tallinnas Teaduspargi Tehnopol ja Garage48 koostöös arendusnädalavahetus ehk häkaton pealkirjaga “Tech for Humanity”. Häkkimismaratonil otsitakse innovaatilisi lahendusi humanitaarkatastroofide abistamiseks ja ennetamiseks maailma kriisipiirkondades. Osalema on oodatud maailmaparandajatest ja säravate ideedega programmeerijad, disainerid, turundajad ning valdkonna eksperdid. Üritus toimub koostöös Eesti Välisministeeriumi ja ÜRO erinevate allorganisatsioonidega.

Arendusnädalavahetus “Tech for Humanity” otsib tehnoloogia uudseid rakendusviise kolmel suunal: pagulaskriisi, looduskatastroofide ja arengumaade abistamine. ÜRO andmetel oli 2016. aastal maailmas rohkem sõja või poliitilise surve tõttu kodust lahkuma sunnitud inimesi kui Teise maailmasõja järel kokku - 65 miljonit inimest*. Kümnete miljonite elusid üle maailma mõjutavad looduskatastroofid ning nälg. Seejuures on info ja tehnoloogia kasutamine sama oluline kui esmane toidu-, joogi- ja meditsiiniabi.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul luuakse üritusega Eesti ettevõtlikele inimestele suurepärane võimalus kohalike tehnoloogiate maailma viimiseks: “Ootame üritusega liituma ligi 100 panustajat. Esimeses etapis arendavad meeskonnad toote või teenuse prototüübi, mida on võimalik tuvustada ÜRO allorganisatsioonidele nagu Global Humanitarian Lab (GHL) ja Rahvusvaheline Punane Rist (ICRC). Edasi näeme tootearenduse jätkumist läbi koostöö GHL´ga või ICRC´ga ning parimate lahenduste jõudmist kriisipiirkondades reaalsesse kasutusse“.

Projekti partnerid - MTÜ Mondo, Arengukoostöö Ümarlaud, Rahvusvaline Punane Rist ja Global Humanitarian Lab puutuvad oma igapäevatöös kokku arvukate probleemidega: paremaid lahendusi on vaja nii ressursside kui logistika korralduses, et abi jõuaks kiiresti nendeni, kes seda kõige rohkem vajavad; infovahetuses nii organisatsioonide kui ka abivajajate vahel; jätkusuutlikus hariduse ja psühholoogilise toe pakkumises kodust põgenema sunnitud inimestele.

“Tech for Humanity” häkatonile on oodatud kõik, kes soovivad ÜRO ekspertide toel neile probleemidele luua uudseid tehnoloogilisi lahendusi.

Projekti rahastab Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755