9. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabade töökohtade buum

Foto: Pixabay
„Sellega oleme kukkumas sügavale kuristikku, kuna töötajate arv järjest väheneb, kui töökohtade arv suureneb,“ kommenteeris tööandjate esindaja Toomas Tamsar viimase kaheksa aasta suurimat vabade töökohtade näitajat.

Selle aasta I kvartalis oli Statistikaameti andmetel Eestis üle 11 200 vaba ametikohta. Vabade ametikohtade arv kasvas aasta alguses hüppeliselt ja oli 2016. aasta esimese kolme kuuga võrreldes 35% ning mulluse aasta viimase kvartaliga kõrvutades 24%.

Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsare sõnul ei ole vabade ametikohtade arvu kasv talle üllatuslik, pigem töökäte vähenemine on statistika valguses tema hinnangul olulisimaks probleemiks. „Sellega oleme kukkumas sügavale kuristikku, kuna töötajate arv järjest väheneb, kui töökohtade arv suureneb,“ möönis Tamsar.

Kui üldiselt on kõigis harudes vabade töökohtade arv tõusnud või samaks jäänud, siis selget vähenemist on üllatuslikult näha info ja side sektoris, nimelt oli tänavuse aasta algul valdkonnas vabu ametikohti üle veerandi võrra rohkem kui aasta eest.

„Esimene reaktsioon on see, et turul küll tuntavat nõudluse kahanemist näha ei ole. Pigem vastupidi,“ kommenteeris statistikat Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe ja on tulevikku vaadates kindel, et töökäsi IT-sse on aina rohkem vaja.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Urmo Andersoo

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755