14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo ja Verizoni tehing sai teoks

Foto: Kuvatõmmis /yahoo.com/
Verizon teatas, et lõpule on jõutud Yahoo internetiäri ostmisega, vahendab CNBC.

Tehingu väärtuseks kujunes 4,48 miljardit dollarit. Yahoo juht Marissa Mayer astub ametikohalt tagasi ning talle antakse väga helde kompensatsioon, mis ulatub 23 miljoni dollarini.

Tehingu tulemusena kuulub Verizonile nii Yahoo otsingumootor, meilikeskkond, Messenger kui ka reklaamitehnoloogiad.

Kuigi ametlikku teadaannet pole veel tehtud, on asjaga kursis olevad inimesed öelnud, et pärast tehingu jõustumist kärbitakse ka Yahoo töötajate ridasid. Allikate sõnul kaotab töö 2100 inimest.

Verizon huvi Yahoo vastu sai alguse eelmise aasta juulis, mil Verizon teatas Yahoole, et soovib selle internetiäri ära osta. Pärast seda on analüütikud olnud tehingu tulemuse, eriti selle lõpliku hinna osas üsna ebakindlad, kuna Yahoo sattus vahepeal suurtesse skandaalidesse seoses sellega, et häkkerid panid mitmesaja miljoni kasutaja andmed pihta.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755