20. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks börsile pürgiv Spotify kasumit ei tooda?

Foto: Pixabay
Spotifyl on küll 50 miljonit kasutajat, kes muusika kuulamise teenuse eest maksavad, ent ometi ei suuda ettevõte kasumit teenida. Miks?

See küsimus on igati põhjendatud, kuna kuuldused Spotify börsile pürgimisest ei ole liialdatud. Spotify on on muusikastriimimisteenuse lipulaev ning sellel on 50 miljonit kasutajat, kes selle eest ka maksavad. Ometi vaevleb ettevõte endiselt kahjumis.

Selle peamiseks põhjuseks on litsentsitasud, mida Spotify peab artistidele maksma, et nood annaksid nõusoleku oma muusikat avaldada. Sealjuures on huvitav, et mida rohkem teenuse kasutajaid, seda suuremaks lähevad ka litsentsitasud. Tõsi, tegu pole probleemiga, millega seisab silmitsi ainult Spotify, samad kogemused on ka teistel striimimisteenuse pakkujatel.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755