Autor: ITuudised.ee • 21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira: ootame uusi vabalevi kanaleid

Foto: Pixabay
Kanal 2 vabalevist loobumine avab digiteenuste ettevõttele Levira võimaluse pakkuda vabanenud saatjakohti uutele huvilistele, kuna tehniline võimekus ja kvaliteet on selleks olemas, teatas Levira.

„Vabalevi küsimus on eratelekanalite jaoks olnud aktuaalne aastaid ning Kanal 2 vabalevist lahkumine on äriettevõtte omanike ja juhtkonna otsus. Oleme pidanud kanaliga läbirääkimisi, kuid nüüdseks on jõudnud Kanal 2 järeldusele, et nende ärimudel ei võimalda vabalevile panustamist,“ kommenteeris Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste. „Vabanenud saatjakohtadele võivad tekkida uued huvilised, sest näiteks Soomes on viimastel aastatel vabalevi kanaleid juurde tekkinud,“ lisas Tammiste. 

Kanal 2 kasutab ka edaspidi Levira maapealset digitelevisiooni võrku tasuliste telekanalite edastamiseks.

Kanal 2 teatas täna, et lahkub vabalevist alates 1. augustist 2017. Vabalevis jäävad nähtavaks kolm ETV kanalit, TV3, Tallinna TV ja France24.

Levira ärifookus on IT lahendustel

Tammiste kinnitas, et Levira jaoks on oluline kvaliteetse TV- ja raadiolevi pakkumine, kuid ettevõtte tegevusfookus liigub võrgu- ja pilveteenuste arendamisele ning teistele infotehnoloogilistele lahendustele, mille kasvupotentsiaal ilmnes juba eelmistel majandusaastatel. 

„Võrguteenuste valdkonnas sisenes ettevõte tänavu jõulisemalt asjade interneti turule, kus Levira pakub praktilisi lahendusi ettevõtete äritegevuse ja inimeste igapäevaelu paremaks korraldamiseks,“ ütles Tammiste. Lisaks väljastab Levira teleprogramme ja haldab meediasisu ühes Põhja-Euroopa suurimas väljastuskeskuses ning pakub teletootmisteenuseid, kasutades selleks uut mobiilset ülekandejaama.

Levira aktsionärid on Eesti Vabariik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF vastavalt 51- ja 49-protsendilise osalusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755