26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis üritatakse käima saada utoopist krüptopanka

Foto: Pixabay
Krüptoraha hulluse tuules tahab Eesti firma luua sellel põhinevat panka. Üle maailma on kokku aetud kümneid miljoneid eurosid, kuid ettevõtmine tekitab investorites ja finantsinspektsioonis küsimusi, kirjutab Äripäev.

Varemgi krüptorahanduse valdkonnas tegutsenud tiim üritab Eestist käima saada utoopilist krüptopanka Polybius, mille loomiseks andsid uskujad esimese nädalaga 12 miljonit eurot.

Krüptorahaga tegeleva panga loomisest on rääkinud paljud, tihti kahjuks küll kahtlased ettevõtmised nagu petuskeem OneCoin. Polybius tahab arveldama hakata aga pärisvaluutas nagu dollarid ja eurod, mitte krüptorahas. Ekspertidele teeb projekt siiski pisut muret.

"Praegu midagi õiget ma seal ei näe," ütles investor Madis Müür Polybiuse kohta. Aga pangaloomisplaanid? "Natuke julgeksin isegi kahelda, kas neil see eesmärk reaalselt on,“ rääkis Müür. Ta tõi välja, et eestvedajad on ise öelnud, et isegi kui sellest pangast asja ei saa, teevad nad selle raha eest midagi muud. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Kristel Härma, Märt Belkin

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755