Autor: Indrek Mäe • 27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google sai Euroopast rekordtrahvi

Foto: Pixabay
Google kaotas Euroopas oma suurima kohtuvaidluse, mis tähendab, et ettevõte peab maksma hiigeltrahvi.

Nimelt süüdistasid Euroopa ametivõimud Google’it otsingutulemuste moonutamises viisil, mis aitas kaasa tema konkurentide väljasuretamisele ning suunas kliente rohkem Google'i enda e-müügikanalite juurde. Trahviks sellise tegevuse eest määrati Google’ile 2,4 miljardit eurot.

„Google’i strateegia oma teenuste pakkumisel ei seisne üksnes oma toote parendamises, vaid otsingutulemustes eelistatakse süstemaatiliselt enda e-müügi teenuseid,“ ütles Euroopa Komisjoni konkurentsiõiguse ametnik Margrethe Vestager Bloombergile. „Nii puudub ka Euroopa tarbijal adekvaatne informatsioon vabade valikute langetamiseks.“

Ühtlasi anti Alphabeti tütarettevõttele aega 90 päeva, et senine konkurente diskrimineeriv tegevus lõpetada ning reastada nad otsingumootoris samade põhimõtete alusel nagu kõik teised ettevõtted. Google peab kahe kuu jooksul Euroopa Komisjoni teavitama, kuidas see saavutatakse.

Korraldustele mitteallumine võib Google’ile kaasa tuua lisatrahvi, mille suurus on 5 protsenti igapäevasest käibest vastavalt tähtaja ületanud päevade arvule.

Uurimine on kestnud 7 aastat ning selle algatasid mitu väiksemat veebipoodi. Nende hulgas oli ka suuremaid tegijaid, näiteks Microsoft.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755